Skip to main content

DIY Καραβάκια από ένα άδειο κουτὶ.

Καραβάκια από κουτί
Πέρα από την ιδέα της ανακύκλωσης είμαι βέβαιη ότι έχετε αρχίσει και διασκεδάζετε πολύ όταν πρόκειται να φτιάξετε, μαζί με τα παιδιά, παιχνίδια από άδειες συσκευασίες χάρτινες ή πλαστικές.
Ειδικά κάτι μεσημέρια καλοκαιριού, που μοιάζει η ώρα να περνά πιο αργά από ό,τι συνήθως.
Όταν τα μικρά μας δεν έχουν όρεξη για ύπνο και ζητούν από εμάς να τους δώσουμε ιδέα για να κάνουν κάτι, οι κατασκευές αυτές φαντάζουν ιδανικές.
Σήμερα λοιπόν το θέμα είναι ταξίδια στη θάλασσα και τί καλύτερο από το να φτιάξουμε πανέμορφα καραβάκια γεμάτα χρώμα!
Θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια στρογγυλά κουτάκια από τυρί που σας είχα δείξει  εδώ;
Τί θα χρειαστείτε:
  • Άδεια στρογγυλά κουτιά από τα γνωστά τρίγωνα τυράκια.
  • Πολύχρωμα χαρτόνια κανσόν
  • Ξυλάκια για καλαμάκια
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι (και κοπίδι αν χρειαστεί)
Πώς θα το φτιάξετε:
  • Κλείστε το άδειο κουτί και κολλήστε το γύρω - γύρω ώστε να μην ανοίγει το καπάκι του.
  • Κόψτε προσεκτικά λίγο πάνω από τη μέση το κουτί για να σχηματίσετε το καραβάκι
Καραβάκι από κουτί
  • Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και αρχίστε να καλύπτετε με τα πολύχρωμα χαρτόνια το κουτί σας.
Μπορείτε εναλλακτικά να βάψετε όλο το κουτί, με ένα ακρυλικό χρώμα και στη συνέχεια με τα χαρτόνια να συμπληρώσετε τις λεπτομέρειες του καραβιού : φουγάρα, άγκυρα, παράθυρα κλπ.
  • Κόψτε γαλάζια και λευκά χαρτόνια ζικ-ζακ (όπως βλέπετε στην εικόνα)........
Καραβάκι από κουτί
και δημιουργήστε τη θάλασσα στο κάτω μέρος του καραβιού.
  • Κολλήστε τα και κόψτε ό,τι περισσεύει......
Καραβάκι από κουτί
  • Χρησιμοποιήστε τα ξύλινα καλαμάκια για να φτιάξετε κατάρτια και σημαίες στο καράβι.
  • Κολλήστε τα "πανιά" και τις σημαίες στα καλαμάκια και στερεώστε τα προσεκτικά στο εσωτερικό του κουτιού.......
Καραβάκι από κουτί
  • Φτιάξτε πολλά καραβάκια σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια και παίξτε μαζί με τα παιδιά τους δεινούς θαλασσοπόρους....
Καραβάκι από κουτί
Τα παιδιά μπορούν αν θέλουν να ζωγραφίσουν τα σχέδια πάνω στα καραβάκια τους αλλά και να γράψουν τα ονόματά τους σε αυτά.
Σε ένα παιδικό πάρτυ βάλτε ένα καραβάκι μπροστά από το πιάτο του κάθε παιδιού για να του δείξετε που πρέπει να καθίσει.

Καλή διασκέδαση!


Στείλτε μου, εάν θέλετε τις ιδέες ή τις δικές σας κατασκευές για να τις ανεβάσω στο blog ή στη σελίδα του m@mmy on line στο facebook.


Comments

  1. Μας ελειψαν οι αναρτήσεις σου!!! Πολύ ομορφα τα καραβάκια.

    ReplyDelete
  2. Ειναι απίθανα! Φαντάζομαι ολτι θα έχουν και ωραία κίνηση λόγω του στρογγυλού κουτιού :-)

    ReplyDelete
  3. τελειο!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Πολύ όμορφες οι κατασκευές
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
  5. θα χαρώ να γίνεις μέλος στο blog μου

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα