Skip to main content

Κυριακές με σινεμά για τα παιδιά!

Οι Κυριακές των παιδικών μου χρόνων, για εμένα τουλάχιστον, είναι συνδεδεμένες με οικογενειακό τραπέζι και μετά ελληνική ταινία στην μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού.
Μαζί με τον αδελφό μου βλέπαμε ξαπλωμένοι στο χαλί, όχι στον καναπέ για να μην τον χαλάσουμε! - μασουλώντας το μαρμπέ κέικ της μαμάς.
Φυσικά αφού είχαμε τελειώσει ΟΛΑ τα μαθήματά μας.
Αλλά και αργότερα το σινεμαδάκι με φίλους ή με το αμόρε ήταν σχεδόν απαραίτητο κάθε Κυριακή.
Αυτό σκέφτηκα βλέποντας την πρόταση που κάνει ο κινηματογράφος  ΔΑΝΑΟΣ για να περνάμε τέλεια τώρα που μεγαλώσαμε (γκουχ -γκουχ)λίγο, φυσικά μαζί με τα παιδιά μας, κάθε Κυριακή.
Τα Σαββατοκύριακα άλλωστε ανήκουν στα παιδιά και έτσι κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12μμ. η μικρή αίθουσα του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΥ ανοίγει για να υποδεχτεί τα παιδιά αλλά και όσους μεγάλους αγαπούν τα παραμύθια.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων που ακολουθεί και αγοράστε τα εισιτήρια σας ακόμα και online από εδώ

Το εξίσου σημαντικό είναι ότι υπάρχει ειδική προσφορά στην τιμή του εισιτηρίου: 3 ευρώ το άτομο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2/02 Αεροπλάνα
Ο Dusty είναι ένα γρήγορο και καλόκαρδο ψεκαστικό αεροπλάνο που ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας. Υπάρχουν όμως μερικά εμπόδια, όπως ότι ο Dusty δεν είναι φτιαγμένος για να πετάει σε αγώνες και το κυριότερο ότι τρέμει τα ύψη. Παρόλους του φόβους του και χάρη στην ενθάρρυνση του μέντορα του Skipper, ενός μαχητικού αεροπλάνου του πολεμικού ναυτικού, θα ανταποκριθεί στην υπέρτατη δοκιμασία. Με την υποστήριξη των παλιών και νέων του φίλων, ο ήρωας θα φτάσει τόσο ψηλά όσο δεν είχε ποτέ του ονειρευτεί.

9/02 Τα Στρουμφάκια 2
Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Έτσι, ο Δρακουμέλ την απαγάγει και την πηγαίνει στο Παρίσι, εκεί που όλοι τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο μάγο του κόσμου. Όμως η Στρουμφίτα, που πάντα πίστευε ότι ήταν διαφορετική από τα άλλα Στρουμφ, αισθάνεται ότι βρήκε τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα Πειραχτήρια και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να πειστεί ότι το Στρουμφοχωριό δεν είναι το ίδιο χωρίς εκείνη.

16/02 Βρέχει κεφτέδες 2
Το όνειρο του Flint ήταν ανέκαθεν να αναγνωριστεί ως μέγας εφευρέτης, αλλά όλα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι η κακόφημη μηχανή του -η οποία μετατρέπει το νερό σε φαγητό- εξακολουθεί να λειτουργεί παράγοντας μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, τα "foodimals". Ο Flint και οι φίλοι του αναλαμβάνουν μία ακόμα διασκεδαστική αποστολή, παλεύοντας με πεινασμένους τακόδειλους, γαριδομπαντζήδες, τυραράχνες και άλλα πλάσματα τροφίμων.

23/02 Free Birds
Ο Τζέικ είναι μεγαλόσωμος και παρορμητικός. Ο Ρέτζι είναι έξυπνος και καλόψυχος. Το μόνο που τους ενώνει, εκτός από το γεγονός ότι είναι γαλοπούλες, είναι η μοίρα τους να καταλήξουν πάνω σε μια πιατέλα στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, αποφασίζουν να κλέψουν μια χρονομηχανή και να επιστρέψουν πίσω στο 17ο αιώνα, τότε που ξεκίνησε η παράδοση να τρώνε γαλοπούλα στις γιορτές. Στόχος τους: να αφαιρέσουν το πιάτο γαλοπούλας από το εορταστικό μενού.

Για να μάθετε περισσότερα αλλά και να δείτε όλες τις ταινίες που έρχονται προσεχώς καθώς και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προσφέρονται για παιδιά επισκεφτείτε τη σελίδα του ΔΑΝΑΟΣ-cinema εδώ

Comments

  1. Αγαπάμε σινεμά οικογενειακώς!!! Το σημειώνω Θεανούλα!!!!! Ευχαριστούμε πολυ πολύ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευκαιρία για έξοδο και διασκέδαση μαζί με τα παιδιά ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα