![]() |
Caramel in a can |
Τη βρήκα σε ένα καταπληκτικό blog στο ourdailyobsessions.blogspot.com
Μηλαράκια βουτηγμένα σε καραμέλα είναι μια γεύση αγαπημένη που αγαπούν μικροί μεγάλοι και που μπορεί να γίνει ένα απίθανο κέρασμα για πολλές περιπτώσεις.
- Θα επισκεφτείς τα ανιψάκια σου και θέλεις να τους δώσεις κάτι χειροποίητο, γλυκό, μαμαδίστικο και όσο γίνεται υγιεινό;
- Κάλεσες τις φίλες σου για τσάι ή σε κάλεσαν αυτές για απογευματινό κους κους;
- Θέλεις να δείξεις την εκτίμησή σου στις δασκάλες του σχολείου έτσι χωρίς λόγο;
- Κάνεις πάρτυ παιδικό με μαμάδες και παιδάκια;
- Ή μήπως μετακόμισες και πήγες σε νέα γειτονιά;
Η ιδέα είναι ιδανική και πολύ πολύ εύκολη!
Θα μπορούσα φυσικά να αναφέρω και άλλες πολλές περιπτώσεις αλλά είναι νομίζω περιττό αφού ανυπομονείτε για τον τρόπο που θα το φτιάξετε.
Για κάθε δωράκι θα χρειαστούμε πολύ λίγα πράγματα......
(όπως θα δείτε και στις αναλυτικές οδηγίες από την Amy εδώ )
![]() |
Caramel in a can |
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 μήλα κόκκινα ή πράσινα
- Διάφανο σακουλάκι
- Διακοσμητικά χαρτάκια
- Κορδέλα ή σπάγκο
Αφαιρούμε τις ετικέτες από την κονσέρβα και καθαρίζουμε καλά.
Βράζουμε τα κουτάκια με το ζαχαρούχο γάλα - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ - σε μια κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει για 4 ώρες.
Μετά από 4 ώρες τοποθετούμε τα κουτάκια σε κρύο νερό ή αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε τις δικές μας ετικέτες ή απλά στολίζουμε με διακοσμητικά δαντελένια χαρτάκια.
![]() |
Green apples & Caramel |
Σε διάφανα σακουλάκια βάζουμε τα πλυμένα κόκκινα ή πράσινα μήλα.
Στολίζουμε με χαρτάκια και κλείνουμε με όμορφη κορδελίτσα.
Τα γλυκά μας κεράσματα είναι έτοιμα!
Τί λέτε θα το δοκιμάσετε;
Update: Μετά από ψάξιμο βρήκα αυτές τις αναλυτικότατες οδηγίες από την Τante Κiki για το βράσιμο του ζαχαρούχου. Θα σας φανούν πολύ χρήσιμες!
Πολύ ωραίο κέρασμα! Εύκολο και φαντάζοναι πεντανόστιμο!
ReplyDeleteΑν σου αρέσει η γεύση καραμέλα είναι απλά Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!
DeleteΘεανούλα μου μη γελάσεις αλλά δεν το ήξερα καν ότι αν βράσεις το ζαχαρούχο γίνεται καραμέλα. Ακούγεται πραγματικά πολύ απλό, αλλά είναι υγιεινό να βράσεις μια κονσέρβα? Με έβαλες σε πειρασμό τώρα και θα το δοκιμάσω.
ReplyDeleteΑπό τότε που το γλυκό μπανόφι έγινε γνωστό νόμιζα πως όλοι έμαθαν πως να κάνουν καραμέλα.
DeleteΝα λοιπόν που το έμαθες και εσύ Σινάκι μου!
Δοκίμασέ το πιστεύω θα σου αρέσει αν αγαπάς την γεύση καραμέλας.
Όσο για το αν είναι υγιεινό να βράζεις κονσέρβα δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα γιατί το υλικό της συσκευασίας δεν αλλοιώνεται. Άλλωστε το προτείνουν τόσοι και τόσοι μάγειρες οπότε....
(Δες το update με τις πιο αναλυτικές οδηγίες που βρήκα αν το επιχειρήσεις)
Πραγματικά η ιδέα που ανακάλυψες είναι φανταστική και τόσο απλή!!! Άραγε οι καινούριοι σου γείτονες τα απόλαυσαν;;;
ReplyDeleteΓνωριζω για το βράσιμο της κονσέρβας μεν δεν το εχω εφαρμόσει δε!! Φοβάμαι μην ανατιναχτεί κάτι:)
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στη γειτονίτσα Θεανούλα μου!!!
Και εγώ χαίρομαι πολύ που σας ξαναβρίσκω στη γειτονιά μας ;)
ReplyDeleteΜε τόσες οδηγίες που έχουν δώσει για αυτήν την εύκολη καραμέλα δεν πιστεύω να ακούσουμε εκρήξεις χι-χι-χι. Μια δοκιμή θα σε πείσει όμως.
Πολύ έξυπνη ιδέα!! Καλά αυτό που το γάλα γίνεται καραμέλα με τρέλανε! Άντε να το δοκιμάσω!!
ReplyDelete