Κέικ αυστηρώς κατάλληλο για ενηλίκους η συνταγή που σας προτείνω σήμερα.
Θα μου πείτε, το blog απευθύνεται σε μαμάδες, που ψάχνουν γλυκάκια, ιδέες και νοστιμιές για να φτιάξουν για τα παιδάκια τους.
Μα πως να αντισταθώ και να μην σας πω για αυτό τόσο λαχταριστό, σοκολατένιο, αφράτο κέικ που έφτιαξα;
Μήπως και οι μεγάλοι δεν έχουν ψυχή;
Έχουν και παραέχουν!
Όταν θα το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί χαρακτήρισα αυτό το κέικ, ενηλίκων.
Ίσως και να το καταλάβατε ήδη:
1. Θα τρώει η μαμά και του παιδιού δε θα δίνει.
2. Περιέχει αρκετή ποσότητα κόκκινου κρασιού, που δεν το καταλαβαίνεις μεν, αλλά σίγουρα δεν το λες παιδικό.
Την συνταγή είδα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, από γνωστό πλέον τηλεμάγειρα και ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες χωρίς να αλλάξω κάτι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Πώς θα το κάνετε:
Δοκιμάστε το γιατί πραγματικά αξίζει!
Σκέφτομαι βέβαια, την επόμενη φορά, να κάνω παραλλαγή και να μειώσω το κρασί προσθέτοντας χυμό πορτοκάλι.
Έτσι, για να μην νιώθω τύψεις που το κέικ είναι πιο πολύ για μεγάλους και λιγότερο για παιδιά.
Λέτε να πετύχει το πείραμα;
(Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες αλλά είναι από το κινητό μου που τις τελευταίες μέρες δε με βοηθάει πολύ....)
Θα μου πείτε, το blog απευθύνεται σε μαμάδες, που ψάχνουν γλυκάκια, ιδέες και νοστιμιές για να φτιάξουν για τα παιδάκια τους.
Μα πως να αντισταθώ και να μην σας πω για αυτό τόσο λαχταριστό, σοκολατένιο, αφράτο κέικ που έφτιαξα;
Μήπως και οι μεγάλοι δεν έχουν ψυχή;
Έχουν και παραέχουν!
Όταν θα το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί χαρακτήρισα αυτό το κέικ, ενηλίκων.
Ίσως και να το καταλάβατε ήδη:
1. Θα τρώει η μαμά και του παιδιού δε θα δίνει.
2. Περιέχει αρκετή ποσότητα κόκκινου κρασιού, που δεν το καταλαβαίνεις μεν, αλλά σίγουρα δεν το λες παιδικό.
Την συνταγή είδα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, από γνωστό πλέον τηλεμάγειρα και ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες χωρίς να αλλάξω κάτι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 220γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130γρ. κακάο
- 450γρ. μαύρη ζάχαρη
- 130γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 500γρ. κρασί κόκκινο
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1κ.γλ. μπέικιν
- 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
Πώς θα το κάνετε:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέσα αφού περιμένουμε να ενσωματωθεί το προηγούμενο πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά το κρασί. Το μείγμα μας μπορεί να κόψει μιας και το κρασί είναι πολύ όξινο αλλά το δικό μου δεν έπαθε τίποτα. Απλά έγινε πολύ πιο υγρό.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το
μπέικιν και τη σόδα αφού τα περάσουμε από κόσκινο.
Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μίξερ, σε δόσεις, σιγά σιγά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Μπορούμε αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε και στο χέρι, ώστε να ανακατεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το αλεύρι για να γίνεται αφράτο το κέικ. - Αδειάζουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου (35x40) στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160
βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
καθώς το βάζουμε μέσα στο κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε κομμάτια για να διακοσμήσουμε. (Εγώ το άφησα μέσα στο ταψί χωρίς να το αναποδογυρίσω και είναι μια χαρά) - Κόβουμε σε κομμάτια των 5x5 εκ. και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρουμε σε πιάτα ή σε κομμένες λαδόκολλες.
- Ρίχνουμε αν θέλουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγύ.
Δοκιμάστε το γιατί πραγματικά αξίζει!
Σκέφτομαι βέβαια, την επόμενη φορά, να κάνω παραλλαγή και να μειώσω το κρασί προσθέτοντας χυμό πορτοκάλι.
Έτσι, για να μην νιώθω τύψεις που το κέικ είναι πιο πολύ για μεγάλους και λιγότερο για παιδιά.
Λέτε να πετύχει το πείραμα;
(Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες αλλά είναι από το κινητό μου που τις τελευταίες μέρες δε με βοηθάει πολύ....)
κρασι;δεν το ειχα φανταστει ποτε..λες να το δοκιμασω;ε ναι,θα το δοκιμασω!!!
ReplyDeleteΕμένα μου έκανε εντύπωση η ποσότητα του κρασιού γιατί κατά καιρούς έχω δει συνταγές για κέικ με λίγο ξύδι, με μαγιονέζα κλπ. Είχα μεγάλη περιέργεια να το δοκιμάσω και τελικά με δικαίωσε το αποτέλεσμα. Απλά ΤΕΛΕΙΟ!
ReplyDeleteΜάλιστα κυρία μου! Και μετά λες εμένα πονηρή!!!
ReplyDeleteΑυτό το κέικ είναι για ερωτευμένα ζευγαράκια. Το τρώνε, μεθάνε και μετά πάνε για αγαπούλες!
Αύριο θα το φτιάξω στον αντρούλη μου και θα βάλω τη διπλάσια ποσότητα κρασιού:)
Θα μοιράσω και στη γειτόνισσα από κάτω που ανταλλάσσουμε γλυκά!!!! Ε ρε γλέντια!!!!
Δεν κατάλαβα? Πού είναι το πονηρό στο κέικ που προτείνω?
DeleteΜέχρι και παραλλαγή με χυμό πορτοκάλι αναφέρω αντί για κρασί χι χι χι.
Θα επαναλάβω την φράση που εκφράζει τον αντρούλη σου (και μάλλον και τον γείτονα)
ΗΡΩΑΣ!!!
Ε λοιπόν τόσο που μας το εκθείασες θα το δοκιμάσω σίγουρα! Η μικρή μου φιλενάδα είναι καλά; Να τις δώσεις πολλά φιλιά!
ReplyDeleteKathy by anthomeli
Ε οχι και δεν είναι πονηρό το κεικ. Κολαση ειναι.χιχιχι.
ReplyDelete