Skip to main content

Χαρίστε του έναν....κήπο!

The micro gardener
Ένας μικρός κήπος, φτιαγμένος από τα χεράκια σας, μπορεί να γίνει ένα πολύ πρωτότυπο δώρο, αλλά είναι και μια όμορφη δραστηριότητα αν έχετε παρέα σας τα παιδιά όταν τον φτιάχνετε.Μυήστε από νωρίς τα παιδιά σας στην χαρά της κηπουρικής, δημιουργώντας μικρούς κήπους με φυτά ή λαχανικά.
Είναι μια ενασχόληση που τα ηρεμεί, τα μαθαίνει να φροντίζουν κάτι δικό τους αλλά και τα συναρπάζει καθώς θα βλέπουν τα φυτά τους να μεγαλώνουν. 
Οι ιδέες είναι πολλές και αρκεί να έχετε φαντασία, χώμα και σποράκια ή βολβούς για να τα καταφέρετε.
  • Γεμίστε ένα ψάθινο καλάθι ή ένα ξύλινο τελάρο με γλαστράκια, που το καθένα θα έχει από ένα διαφορετικό είδος φυτού ή λαχανικού.
photo via
  • Αντί για γλαστράκια χρησιμοποιήστε άδεια μεταλλικά κουτιά ή κονσέρβες που μπορείτε να τις βάψετε μαζί με τα παιδιά αλλά και να τις αφήσετε έτσι ακριβώς όπως είναι......
Mini garden
Ιδανικά φυτά, για τους κήπους μινιατούρες, είναι τα παχύφυτα και όλα όσα δεν χρειάζονται πολύ νερό.

Θα φτιάξετε ομελέτα ή κέικ;
  • Μην πετάτε τα τσόφλια αλλά σπάστε προσεχτικά το επάνω μέρος των αυγών αδειάζοντας το περιεχόμενο.
Φυτέψτε εκεί διάφορα μυρωδικά για την κουζίνα....
Spring in an egg
  • Τοποθετήστε τα αυγά-γλαστράκια μέσα σε χάρτινες αυγοθήκες που τα παιδιά θα βάψουν με τις μπογιές τους σε φωτεινά, χαρούμενα χρώματα.
Μια από τις πιο όμορφες ιδέες που βρήκα είναι αυτό το χάρτινο κουτί με την ιδιαίτερη διακόσμηση....
που μέσα του κλείνει κυπελάκια με χώμα όπου θα έχετε φυτέψει διάφορα μυρωδικά βότανα......
Herb garden in a box

Τα στρογγυλά κομμάτια από κλαδιά δέντρων είναι ζωγραφισμένα στο χέρι και γράφουν επάνω το είδος των σπόρων που έχουν φυτευτεί. 
  • Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με βότσαλα που θα τα βάψετε με τον ίδιο τρόπο....
Rock on!
Μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε και με τα σύνεργα ενός μικρού κηπουρού (φτυαράκια, γάντια, ποτιστήρι).
Και γιατί όχι οργανώστε ένα πάρτυ με θέμα:
 "Φτιάχνω τον πρώτο μου (λαχανό)κηπο", προσκαλώντας όλους τους φίλους των παιδιών.
 
* Δείτε εδώ κι άλλες ιδέες για κήπους νεραϊδένιους.




Comments

  1. Ρίξε ματιά στον παλιό μου αβγόκηπο! ;) http://webzobbie.blogspot.gr/search?q=%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CE%AC+

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα καλημέρα!
    Μου άρεσε πολύ ο κήπος σας θα φτιαξουμε και εμείς!

    ReplyDelete
  3. Καλή σου μέρα...
    έχω να σου πω οτι έπεσα τυχαία στο blogaki σου χθές
    και ξετρελάθηκα :))))
    έκατσα το βράδυ και είδα όοοοοοοοοολες σου τις αναρτήσεις
    χιχιχιχιιχιχι...
    και απο εδώ και πέρα σε απειλώ
    ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :Ρ

    να είσαι καλά
    να περνάς όμορφα
    και να μας δίνεις τόσο ωραίες ιδέες :)
    Κατερίνα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινάκι μου μόνο και μόνο από το αβαταρ που έχεις διαλέξει μου έφτιαξες τη μέρα!
      Εδώ και καιρό είμαι σε φάση ροζζζζζζ.....ή τουλάχιστον έτσι τα βλέπω όλα!
      Καλωσόρισες και αλήθεια σου λέω μου ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ η απειλή σου ;)

      Delete
  4. Ax αυτό με τις πέτρες και το πρώτο με τον 1ο πρώτο κηπάκο φοβερά! Callie by Anthomeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως οι ζωγραφιστές πέτρες σε κάνουν να θέλεις να πας τώρα στην παραλία και να μαζεύεις βοτσαλάκια χα χα χα.
      Καλημέρα!

      Delete
  5. Το χάρτινο κουτί με τα μυρωδικά και τα βοτσαλάκια είναι ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
    Έλιωσα σου λέω! Πόσο όμορφο δώρο να το φτιάξεις και να το χαρίσεις ή να σου το χαρίσουν. Δείχνει μεγάλη αγάπη και φροντίδα!!!
    Αλλά και το τελάρο είναι πανέμορφο.
    Υπέροχη ανάρτηση, ανθισμένη!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είναι καταπληκτικό; Θέλω να το κάνω δώρο και έχω βρει και το κουτί ήδη!
      Θα πρέπει βέβαια ο αποδέκτης να εκτιμά την κηπουρική αλλιώς θα του μείνει το κουτί :)

      Delete
  6. Τωρα που θα βαλουμε τα λαχανικα μαs θα εφαρμοσω και αυτεs τιs ιδεεs για να εχουν το δικο τουs χωρο. Οσο για τιs πετρεs εξαιρετικη ιδεα.

    ReplyDelete
  7. Ένα απόγευμα συζητούσα με μια φίλη για ένα παιδικό πάρτυ που ετοιμάζει. Μου έλεγε λοιπόν, ότι στην αυλή της έχει φτιάξει ένα παρτεράκι και ότι λογικά τώρα με το πάρτυ θα καταστραφεί, οπότε να η ευκαιρία να το επαναλάβουν. Μου τα έλεγε και ζήλευα πολύ! Γιατί ναι μεν έχω βεραντα μεγάλη, αλλά πού να φυτέψεις στο πλακάκι;;;; Η ανάρτηση σου μου έλυσε τα χέρια!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα και θα την κάνεις άμεσα!!!
      Μου χάρισες χαμόγελο :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα