Μπορεί να έχετε συνδυάσει το ζελέ με το ελαφρύ, φρουτένιο γλυκάκι, must του καλοκαιριού, όμως αυτή η παραλλαγή του είναι πολύ δελεαστική και ταιριάζει σε κάθε εποχή.
Μια απίθανη ιδέα, εντυπωσιακή και αρκετά εύκολη στην κατασκευή της.
Φτιάξτε το κόκκινο ζελέ, χρησιμοποιώντας λίγη περισσότερη από τη μισή ποσότητα νερού, από αυτήν που αναγράφεται στη συσκευασία.
(Στόχος σας είναι το ζελέ να γίνει αρκετά σφιχτό)
Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι και αφήστε το στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί το κόκκινο ζελέ. (4 ώρες τουλάχιστον)
Με ένα κουπ πατ για μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, κόψτε καρδούλες από το σφιχτό ζελέ και τοποθετήστε τις ξανά στο ταψάκι.
Για το λευκό "ζελέ" θα χρειαστείτε:
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζάνι κρύο νερό
2κσ σκόνη ζελατίνης
11/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
Αφού λιώσετε τη ζελατίνη στο κρύο νερό, αναμείξτε το ζαχαρούχο γάλα με το ζεστό νερό.
Προσθέστε τη ζελατίνη και αφήστε να κρυώσει ελαφρά το μείγμα.
Ρίξτε το λευκό υγρό ανάμεσα στις κόκκινες καρδούλες....
Βάλτε ξανά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το μείγμα.
Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρετε το λευκό ζελέ με τις κόκκινες καρδιές!
Αν ο δικός σας Βαλεντίνος δε θέλει μόνο σοκολατένια γλυκίσματα, δοκιμάστε το!
Η ιδέα βασίζεται στο ζελέ μωσαϊκό (mosaic jello), που συνηθίζεται πολύ στο εξωτερικό, και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο κέρασμα, κυρίως για παιδικά πάρτυ....
Θα βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για να το πετύχετε στο blog Craftymama εδώ.
Extra info - Πηγή: Την ιδέα με τις καρδιές από ζελέ την βρήκα εδώ, αλλά σκέφτομαι ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το "ζελέ" από γάλα, με πανακότα. Ίσως έτσι να είναι ακόμα πιο απολαυστικό.
Αν θέλετε συνταγή για πανακότα ακολουθήστε αυτό το link και φτιάξτε την μισή ποσότητα.
Καλή επιτυχία!
Μια απίθανη ιδέα, εντυπωσιακή και αρκετά εύκολη στην κατασκευή της.
Κατακόκκινες ζελεδένιες καρδούλες σε λευκό "ζελέ"
Τί θα χρειαστείτε:- Ζελέ με γεύση φράουλα ή κεράσι (χρειαζόμαστε το κόκκινο χρώμα)
- 1 φλυτζάνι καυτό νερό
- 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό
Φτιάξτε το κόκκινο ζελέ, χρησιμοποιώντας λίγη περισσότερη από τη μισή ποσότητα νερού, από αυτήν που αναγράφεται στη συσκευασία.
(Στόχος σας είναι το ζελέ να γίνει αρκετά σφιχτό)
Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι και αφήστε το στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί το κόκκινο ζελέ. (4 ώρες τουλάχιστον)
Με ένα κουπ πατ για μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, κόψτε καρδούλες από το σφιχτό ζελέ και τοποθετήστε τις ξανά στο ταψάκι.
Για το λευκό "ζελέ" θα χρειαστείτε:
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζάνι κρύο νερό
2κσ σκόνη ζελατίνης
11/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
Αφού λιώσετε τη ζελατίνη στο κρύο νερό, αναμείξτε το ζαχαρούχο γάλα με το ζεστό νερό.
Προσθέστε τη ζελατίνη και αφήστε να κρυώσει ελαφρά το μείγμα.
Ρίξτε το λευκό υγρό ανάμεσα στις κόκκινες καρδούλες....
Βάλτε ξανά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το μείγμα.
Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρετε το λευκό ζελέ με τις κόκκινες καρδιές!
Αν ο δικός σας Βαλεντίνος δε θέλει μόνο σοκολατένια γλυκίσματα, δοκιμάστε το!
Η ιδέα βασίζεται στο ζελέ μωσαϊκό (mosaic jello), που συνηθίζεται πολύ στο εξωτερικό, και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο κέρασμα, κυρίως για παιδικά πάρτυ....
Θα βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για να το πετύχετε στο blog Craftymama εδώ.
Extra info - Πηγή: Την ιδέα με τις καρδιές από ζελέ την βρήκα εδώ, αλλά σκέφτομαι ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το "ζελέ" από γάλα, με πανακότα. Ίσως έτσι να είναι ακόμα πιο απολαυστικό.
Αν θέλετε συνταγή για πανακότα ακολουθήστε αυτό το link και φτιάξτε την μισή ποσότητα.
Καλή επιτυχία!
ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!! Έχω λιώσει από τόσο έρωτα που μας παρουσιάζεις αυτές τις μέρες Θεανούλα μας ρομαντική!!!
ReplyDeleteΥπόσχομαι να το φτιάξω. Είναι κομματάκι μπελαλίδικο αλλά έχω ξετρελλαθεί!!!!!
Αν πετύχεις τις καρδούλες το υπόλοιπο είναι παιχνιδάκι απλά θέλει το χρόνο του.
DeleteΦιλάκια Δήμητρα.
Κορίτσια φτιάξτε το!!!! Ειναι υπέροχο σε γεύση κ σε εμφάνιση ξεχωριστό!!! Απλά θυμηθείτε να φτιάξετε πολύ νωρίτερα το ζελέ να πήξει κ μετά την πανακότα! Εγώ τα εφτιαξα μαζί κ δεν μπόρεσα να πετύχω την ένωση:(
DeleteΕίναι πανέμορφοοοοοοοο κ τόσο ερωτιάρικο!!!!!
Απίθανο Θεανώ μου! Η ιδέα σου να αντικαταστήσεις το άσπρο ζελέ με πανακότα είναι φανταστική! Εύγε!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Μα δίκιο δεν έχω; Δεν ξέρω αλλά αυτό το ζαχαρούχο δεν το έχω πάρει με καλό μάτι....Χαίρομαι που συμφωνείς με την ιδέα. Φιλάκια κουταλάκι μου καλή εβδομάδα!
DeleteΤέλειο γλύκισμα!
ReplyDeleteΛεω να το κανω στον αντρουλη μου αλλα για το ασπρο θα βαλω panacotta που του αρεσει. Αχ πωs μαs ξεσηκωνειs. Φιλακια
ReplyDelete