Skip to main content

Είμαστε.....ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ!!!

Snowflake
Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι άκρως κοριτσίστικη - για άλλη μια φορά συγχνώμη από τις αγορομάνες!!! - και σκοπός της είναι να βάλει όλες τις μανούλες με κοριτσάκια γλυκούλικα και παιχνιδιάρικα να φτιάξουν φουστάκια αέρινα, τούλινα, παραμυθένια.
Αυτές που όταν είμασταν μικρές τρελαινόμασταν να φοράμε και να μεταμορφωνόμαστε σε μπαλαρίνες. 
Αυτές που όταν μάθαμε ότι θα φέρουμε στον κόσμο κοριτσάκι κρυφά ονειρευτήκαμε και κρυφοκοιτάξαμε σε βιτρίνες ή στο ίντερνετ.
Τις γνωστές μας tutu φουστίτσες που πλέον έχουν γίνει μόδα και είναι το νούμερο ένα ρουχαλάκι για ένα σωρό μεταμορφώσεις.
Θα σκεφτείτε πως μου ήρθε ΤΩΡΑ η έμπνευση.
Α! δεν σας είπα τα νέα:
Είμαστε επίσημα πλέον οι "ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ".
Φαντάζομαι με καταλαβαίνετε ,και δεν με κοροϊδεύετε, γιατί τί άλλο θα κάνετε και εσείς παρά να χαμογελάσετε, όταν στα χέρια σας φτάσει ο πρώτος "θεατρικός ρόλος" του παιδιού σας για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου;
Είμαστε λοιπόν οι χιονούλες, οι χιονονιφάδες, γύρω από τη φάτνη του Χριστούλη και θα πρέπει εκτός από το να μάθουμε το ποίημα να ντυθούμε αναλόγως.
  • Κορμάκι και καλσόν λευκό
  • Φουστίτσα τούλινη λευκή
  • Λευκή κορδέλα στα μαλλιά και
  • Καλαθάκι λευκό στο χέρι για να ρίχνουμε τις νιφάδες μας.....
Snowflake tutu
Τί κάνει λοιπόν μια μαμά που πραγματικά ευχαριστιέται όλη αυτή τη διαδικασία;
Στρώνεται στη "δουλειά" φυσικά και αυτό έκανα.
Έψαξα και βρήκα τις πιο όμορφες tutu φουστίτσες και είδα ότι, τελικά, φαίνεται να είναι αρκετά εύκολο να τις φτιάξουμε και μάλιστα χωρίς ράψιμο......
Tutus
Τα υλικά για την κατασκευή τους είναι τα προφανή:
  • Τούλι σε κομμάτια με διαστάσεις περίπου 40 x 50cm
  • Κορδέλα για να δέσουμε στη μεσούλα (ή λαστιχάκι).......
Flower tutu
και προαιρετικά 
  • κορδέλες σε διαφορετικά χρώματα, φιογκάκια, ροδοπέταλα, καρδούλες, φουντίτσες.......
Girl tutu
και ό,τι άλλο βάζει η φαντασία μας.....
Ioannas.tutus
Αληθινά έχω ξετρελαθεί με την ιδέα και θέλω να τις φτιάξω ΟΛΕΣ......
White tutu
Αυτό είναι ένα από τα tutorials που βρήκα και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ κατατοπιστικό.......
Tutu how to...
Πήρα ήδη λευκό τούλι, λαστιχάκι, λευκή και ροζ κορδέλα και τις επόμενες μέρες ξεκινώ. 
Θα σας πω για το αποτέλεμα σε λίγες μέρες.
Προς το παρόν η μικρή μου μαθαίνει το ποίημά της και εγώ ψάχνω ιδέες για να φτιάξω το καλαθάκι της χιονούλας.
Καμιά ιδέα;




Comments

  1. Τέλειο και πολύ χρήσιμο για την εποχή! Μιας κι έρχονται τα Χριστούγεννα και όλο και κάποια χιονούλα θα υπάρχει στα θεατρικά των νηπιαγωγείων και των σχολείων!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς έτσι το σκέφτηκα. Αλλά είναι και ωραίο δωράκι για μωράκια και αργότερα για να μεταμφιεστούν τα κοριτσάκια σε άλλες γιορτές.Και φυσικά μέσα στο σπίτι στα νεραϊδένια μας παιχνίδια!

      Delete
  2. Καλημέρα Θεανώ! Λατρεύω tutu!
    Είχα αγοράσει και μία της Δάειρας (σε χρώμα ροζ-χρυσό-σάπιο μήλο), όταν ήταν ήδη 4,5 μηνών, ώστε να της την φορέσω στα περσινά Χριστούγεννα. Βέβαια είχα και ένα χαριτωμένο αρνητικό σχόλιο από φίλη (άσχετη με την παιδική μόδα - και δεν το λέω με κακία αυτό, απλά δεν ξέρει η κοπέλα τι κυκλοφορεί) η οποία μόλις την είδε με την φούστα μου λέει: "πώς το έντυσες το παιδί έτσι; Τσολιάς είναι;"
    Χαχαχα! Δεν πτοήθηκα όμως. Και την επόμενη φορά που πήγα σπίτι της, πάλι με tutu πήγαμε.
    Η ιδέα σου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ (όπως πάντα)! Τώρα με έβαλες στον πειρασμό να φτιάξω τη δική μας tutu :)
    Thanks for sharing!
    Φιλάκια xxx
    P.S. Η μικρή σου θα είναι πανέμορφη χιονούλα. Ανυπομονώ να δω την δική σας φουστίτσα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Ασπασία μου!
      Αν δεν έχεις κοριτσάκι και δεν είσαι μαμά που σου αρέσουν οι ζουζουνιές δεν μπορείς να καταλάβεις το πραγματικό νόημα μιας tutu χα χα χα!!!
      Μου θύμισες μια κυρία με αγοράκι, σε παιδικό κατάστημα, που σχολίαζε όχι κολακευτικά μια μαμά που έψαχνε μαύρο καλσόν για να το συνδυάσει με μια υπέροχη μαύρη tutu για την κορούλα της. Και δεν ήταν το πρόβλημά της το χρώμα. Τί να κάνουμε άλλο το μάτι της κοριτσομάνας.
      Φιλιά πολλά!

      Delete
  3. Περιμενουμε φωτογραφια της δικης σου προσπαθειας. Οσο για μας τις αγορομανες ευτυχως που εχουμε να καμαρωνουμε τις δικες σας κατασκευουλες!Φιλακια πολλα. Καλη επιτυχια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ!
      Το Σαββατοκύριακο ξεκινάω την απόπειρα και ελπίζω να βγει ωραία.

      Delete
    2. Ειμαι σιγουρη θα σκισει η tutu της κορουλας σου!!! Εισαι χρυσοχερα εσυ! Ουτε καν σχολιασα η γαιδαρα για το πρωτο θετρικο της κορουλας σου! Εχει να πεσει πολυ κλαααααμα προβλεπω.
      Οσο για το καλαθακι της χιονουλας, μηπως πομ πομ λευκα που θα κανουν το χιονι; Εσυ βεβαια ξερεις καλυτερα και σιγουρα θα βρεις την τελεια ιδεα!!! Περιμενουμε φωτο λοιπον! Να μας δειξεις και το ποιημα της μικρης Χιονουλας!!!

      Delete
  4. Εγώ η καημένη ενώ έχω και τα δύο φύλα, στην ουσία έχω δυο αγόρια! Η κόρη μου αγοροκόριτσο! Οτιδήποτε λάμπει, είναι φουσκωτό και κρέμονται πράγματα, ουτε να το κοιτάξει! Είμαι και εγώ ολίγον έως πολύ sport τύπος, οπότε είχε να πάρει το παιδί μου. Στο δικό μας σπίτι λοιπόν tutu δεν θα μπει ποτέ...εκτός κι αν τις φοράω εγώ τα βράδια...:)

    ReplyDelete
  5. Σημερα μου εισαι ακρωσ δημιουργικη! Κι εγω ακολουθω φυσικα! Εσυ που με διαβαζεισ ξερεισ ποσο με μαγευουν ολα αυτα τα girly! Φιλια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ξέρω και μου αρέσει πολύ.
      Φιλιά Διονυσία μου καλό βράδυ!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα