Η ιδέα για αυτά τα πολύ αρωματικά cupcakes μου ήρθε από ένα ξένο site όπου υπήρχε αυτή η λαχταριστή φωτογραφία καθώς και η συνταγή για cupcakes με limoncello.
Επειδή λατρεύω το ζουμερό και ξινούτσικο λεμονάκι από τη φωτογραφία και μόνο θέλησα να φτιάξω και εγώ μια παραλλαγή τους.
Αν και η εμφάνιση διαφέρει αρκετά αφού τα υλικά είναι διαφορετικά και τα έψησα σε ταψάκι χωρίς τα ειδικά χαρτάκια, ωστόσο έγιναν πολύ νόστιμα.
Είναι πλέον η αγαπημένη μας γεύση.
Σας δίνω ευθύς αμέσως στη συνταγή και όσες είστε fan του λεμονιού δοκιμάστε την!!!
Lemon Cupcakes με παπαρουνόσπορο
Για 24 περίπου κομμάτια θα χρειαστείτε:
Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε καλά σε ένα μπωλ το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά.
Η ζύμη σας θα είναι κάπως έτσι....
Βουτυρώστε καλά και αλευρώστε ταψάκι με θήκες για muffins ή βάλτε τα ειδικά χαρτάκια και γεμίστε τα με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη ζύμη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20' στους 180 βαθμούς.
Στο μεταξύ φτιάξτε την βουτυρόκρεμα χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά της ώσπου να αφρατέψουν.
Αφού κρυώσουν τα cupcakes στολίστε με κορνέ και ξύσμα ή ολόκληρες φετούλες λεμονιού.
Το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει και όλοι θα απολαύσετε μια λεπτή πολύ αρωματική λεμονάτη γεύση.
Καλή επιτυχία!!!
Επειδή λατρεύω το ζουμερό και ξινούτσικο λεμονάκι από τη φωτογραφία και μόνο θέλησα να φτιάξω και εγώ μια παραλλαγή τους.
Αν και η εμφάνιση διαφέρει αρκετά αφού τα υλικά είναι διαφορετικά και τα έψησα σε ταψάκι χωρίς τα ειδικά χαρτάκια, ωστόσο έγιναν πολύ νόστιμα.
Είναι πλέον η αγαπημένη μας γεύση.
Σας δίνω ευθύς αμέσως στη συνταγή και όσες είστε fan του λεμονιού δοκιμάστε την!!!
Lemon Cupcakes με παπαρουνόσπορο
Για 24 περίπου κομμάτια θα χρειαστείτε:
- 2 μεγάλα αυγά
- 150γρ ζάχαρη
- 250γρ γιαούρτι
- 100ml σπορέλαιο
- 250γρ αλεύρι
- 3κγ baking powder
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι limoncello
- ξύσμα από 2 βιολογικά λεμόνια
- 2κγ γεμάτες παπαρουνόσπορο
Για τη βουτυρόκρεμα:
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 150γρ μαργαρίνη
- ξύσμα λεμονιού
- 1 φασολάκι βανίλιας
- 1 σφηνάκι limoncello
- 100-200γρ άχνη ζάχαρη (αναλόγως με το πόσο γλυκιά τα θέλετε)
* Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 180γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα και να αντικαταστήσετε έτσι τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Λιώστε την σε μπεν μαρί αφήστε να κρυώσει ελαφρά και χτυπήστε με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε καλά σε ένα μπωλ το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά.
Η ζύμη σας θα είναι κάπως έτσι....
Βουτυρώστε καλά και αλευρώστε ταψάκι με θήκες για muffins ή βάλτε τα ειδικά χαρτάκια και γεμίστε τα με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη ζύμη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20' στους 180 βαθμούς.
Στο μεταξύ φτιάξτε την βουτυρόκρεμα χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά της ώσπου να αφρατέψουν.
Αφού κρυώσουν τα cupcakes στολίστε με κορνέ και ξύσμα ή ολόκληρες φετούλες λεμονιού.
Το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει και όλοι θα απολαύσετε μια λεπτή πολύ αρωματική λεμονάτη γεύση.
Καλή επιτυχία!!!
Comments
Post a Comment