Είναι μια ώρα δύσκολη του μεσημεριού η ώρα!!!
Γιατί πρέπει, αν είσαι εργαζόμενη, να ετοιμάσεις κάτι στα πολύ γρήγορα.....
κι αν είσαι στο σπίτι με τα παιδιά πρέπει να βρίσκεις συνεχώς κάτι διαφορετικό, που να αρέσει σε όλους αλλά να γίνεται και σχετικά γρήγορα για να μην φας όλη τη μέρα στην κουζίνα.
Σου έχω λοιπόν τη λύση που σήμερα ακολούθησα και εγώ.
Είναι το σουφλέ των 500ίων!!!
Και φυσικά δεν εννοώ των πεντακοσίων ευρώ, αλλά είναι το συνθηματικό για να μην ξεχάσεις ΠΟΤΕ τη συνταγή.
Αυτο το σουφλέ το δοκίμασα για πρώτη φορά σε φιλικό μας σπίτι και από τότε το κάνω συχνά. Ένα σου λέω όποιος το έχει δοκιμάσει ζητάει κι άλλο. Και ειδικά οι άντρες παθαίνουν κάτι!
Σαν να τους έχεις σερβίρει το υπέρτατο φαγητό. Τί να πω;
Δοκίμασε τη συνταγή και μέτρα αντιδράσεις.
Σουφλέ των Πεντακοσίων (Γιατί όλα τα υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ είναι 500gr.)
Θα χρειαστείς:
Τί πρέπει να κάνεις:
Βράσε τις πέννες σε αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ κόψε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τρίψε στον χοντρό τρίφτη τα τυριά.....
Κόψε το ζαμπόν σε τετράγωνα........
Μόλις βράσουν οι πέννες στράγγισε τα και ξαναβάλτα στην κατσαρόλα. Εκεί ανακάτεψέ τα με το ζαμπόν και τις πιπεριές. Ρίξε αν θέλεις λίγο πιπέρι.
Άπλωσε τα μισά μακαρόνια σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ. Βάλε από πάνω τη μισή ποσότητα των τυριών και συνέχισε με τις υπόλοιπες πέννες.
Ρίξε και το υπόλοιπο τυρί απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Από πάνω ρίξε όλη την κρέμα γάλακτος ώστε να πάει παντού και ψήσε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'-35'.
Το σουφλέ θα πρέπει να έχει κάνει μια χρυσή κρούστα από πάνω και η κρέμα γάλακτος να έχει ψηθεί χωρίς να έχει στεγνώσει τελείως.
Έτσι σε περίπου μισή ώρα θα έχεις έτοιμο ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς μεγάλους, είναι ωραία ιδέα και για μπουφέ αλλά και για κάποιο βράδυ που δεχόμαστε ξαφνικές επισκέψεις.
Τα υλικά συνήθως τα έχουμε στο σπίτι αλλά μπορούμε να τα βρούμε εύκολα ακόμα και σε ένα mini market.
Σε αφήνω γιατί το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Γιατί πρέπει, αν είσαι εργαζόμενη, να ετοιμάσεις κάτι στα πολύ γρήγορα.....
κι αν είσαι στο σπίτι με τα παιδιά πρέπει να βρίσκεις συνεχώς κάτι διαφορετικό, που να αρέσει σε όλους αλλά να γίνεται και σχετικά γρήγορα για να μην φας όλη τη μέρα στην κουζίνα.
Σου έχω λοιπόν τη λύση που σήμερα ακολούθησα και εγώ.
Είναι το σουφλέ των 500ίων!!!
Και φυσικά δεν εννοώ των πεντακοσίων ευρώ, αλλά είναι το συνθηματικό για να μην ξεχάσεις ΠΟΤΕ τη συνταγή.
Αυτο το σουφλέ το δοκίμασα για πρώτη φορά σε φιλικό μας σπίτι και από τότε το κάνω συχνά. Ένα σου λέω όποιος το έχει δοκιμάσει ζητάει κι άλλο. Και ειδικά οι άντρες παθαίνουν κάτι!
Σαν να τους έχεις σερβίρει το υπέρτατο φαγητό. Τί να πω;
Δοκίμασε τη συνταγή και μέτρα αντιδράσεις.
Σουφλέ των Πεντακοσίων (Γιατί όλα τα υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ είναι 500gr.)
Θα χρειαστείς:
- 500γρ πέννες
- 500γρ κίτρινα τυριά τριμμένα (κυρίως gouda, edam, γραβιέρα)
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- 10 φέτες όποιον τύπο ζαμπόν προτιμάτε
Τί πρέπει να κάνεις:
Βράσε τις πέννες σε αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ κόψε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τρίψε στον χοντρό τρίφτη τα τυριά.....
Κόψε το ζαμπόν σε τετράγωνα........
Μόλις βράσουν οι πέννες στράγγισε τα και ξαναβάλτα στην κατσαρόλα. Εκεί ανακάτεψέ τα με το ζαμπόν και τις πιπεριές. Ρίξε αν θέλεις λίγο πιπέρι.
Άπλωσε τα μισά μακαρόνια σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ. Βάλε από πάνω τη μισή ποσότητα των τυριών και συνέχισε με τις υπόλοιπες πέννες.
Ρίξε και το υπόλοιπο τυρί απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Από πάνω ρίξε όλη την κρέμα γάλακτος ώστε να πάει παντού και ψήσε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'-35'.
Έτσι σε περίπου μισή ώρα θα έχεις έτοιμο ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς μεγάλους, είναι ωραία ιδέα και για μπουφέ αλλά και για κάποιο βράδυ που δεχόμαστε ξαφνικές επισκέψεις.
Τα υλικά συνήθως τα έχουμε στο σπίτι αλλά μπορούμε να τα βρούμε εύκολα ακόμα και σε ένα mini market.
Σε αφήνω γιατί το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη!!!
απαπααα αυτό θα κάνω ότι δεν το είδα!!!
ReplyDeleteμιαμ μιαμ.......
Ακόμα δίαιτα;;;;
DeleteΛοιπόν, θα βάλεις μισή ποσότητα τυριών,(γύρω στα 250-300 γρ.γκούντα και ένταμ)θα προσθέσεις μία κρέμα γάλακτος και μια κούπα γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι, θα τα ανακατέψεις όλα μαζί και τις πένες και θα τα ρίξεις σε βουτυρωμένο ταψί.Τέλος θα τρίψεις λίγη κεφαλογραβιέρα για να χρυσίσει από πάνω στο ψήσιμο.Μην βάλεις ζαμπόν γιατί γίνεται πιο βαρύ.Μισή ώρα περίπου στους 180,θα δεις θα σ'αρέσει πολύ,με εκτίμηση ΄Ολγα.
ReplyDeleteΜπα Όλγα θα επιμείνω στη δικιά μου εκδοχή. Λατρεύω κρέμα γάλακτος με χαμηλότερα λιπαρά κάποιες φορές, το ζαμπόν δίνει άλλη γεύση και τα τυριά είναι πολύ λίγα για τα γούστα μας!
DeleteΜην ανησυχείς τα καίμε όλα με το τρέξιμο!!!
δεν αντιλέγω,όπως θες,εξάλλου η συνταγή σου είναι εξαιρετική,θα την κάνω κι εγώ σίγουρα,απλά μια εναλλακτική έδωσα επειδή είπες ότι το κάνεις συχνά... να χαίρεσαι την οικογένειά σου,όλγα
ReplyDeleteΠολύ καλά έκανες!
ReplyDeleteΑπλά μου έκανε εντύπωση που την είπες και πανάκριβη!!!
Άλλωστε γλυκιά μου Όλγα, υπάρχουν εναλλακτικές και όλα τα φαγητά γίνονται με τα κατάλληλα υλικά πιο ελαφριά. Όσες αγαπάμε τη μαγειρική το ξέρουμε καλά.
Καλή σου μέρα και σε ευχαριστώ πολύ που παρακολουθείς το blog μου!
Αλήθεια έχεις έρθει και στην παρεούλα μας στο facebook;
https://www.facebook.com/pages/Theano-a-mmmy-on-line/307405262635069
Σλουρπ! Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εγώ πάντως πείνασα ξαφνικά! Είμαστε και .... μακαρονάδες οικογενειακώς και με βλέπω να το φτιάχνω το ΣΚ. Πολύ ωραία η ιδέα με τα λουκάνικα και τα μακαρόνια!
ReplyDeleteΠολλοί οι μακαρονάδες στην παρέα!
DeleteΝα το απολαύσετε astroneridoula!
Θα το φτιάξω οπωσδήποτε το 500ράκι σου!!!
ReplyDelete