Skip to main content

Σαν μπουγάτσα...με μόνο 2 (βασικά) υλικά!

Σαββατοκύριακο χωρίς να μοσχομυρίσει στο σπίτι γλυκάκι δεν γίνεται.
Έτσι και σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά.
Γλυκάκι που θυμίζει μπουγάτσα γλυκιά και που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει ζάχαρη και κανέλα!
Είναι ιδανικό για τα απογευματινά καφεδάκια αλλά και τα πρωινά της Κυριακής.
Τα παιδιά θα το προτιμήσουν για το κολατσιό τους ή σαν συνοδευτικό στο γάλα τους για να ξεκινήσει η μέρα γλυκά.
Τα 2 βασικά υλικά που θα χρειαστείτε, αν δεν τα έχετε στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε σε οποιοδήποτε μινι μάρκετ της γειτονιάς, οποιαδήποτε στιγμή.
Οπότε θα έχετε και γρήγορο γλυκάκι για τους φίλους που ήρθαν ξαφνικά για καφέ!
Θέλετε συνταγή;
Σαν μπουγάτσα ....
              ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
άχνη ζάχαρη-κανέλα

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι.
    Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και το τσαλακώνουμε σαν βεντάλια.
    Το τοποθετούμε σε πυρέξ καλά βουτυρωμένο.
    Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 20' ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαστανό χρώμα.
  • Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με 2 ποτήρια νερό.
    Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ψημένα φύλλα ώστε να απλωθεί παντού και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για άλλα 20' μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε και η κρέμα.
  • Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και αμέσως πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
  • Κόψτε σε κομμάτια ή σε μπουκίτσες και απολαύστε.....
Καλή σας όρεξη!

Comments

  1. Δεν ειναι σαν μπουγάτσα....είναι η μπουγάτσα της τεμπέλας:)))
    Δεν την εχω φτιάξει Θεανούλα αλλά την φτιάχνει συχνά η γειτόνισσά μου απο κάτω και μας φέρνει. Ειναι όντως κσταπληκτική και έχει ελάχιστες διαφορές με την κανονική.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μου αρέσει που όλο παραπονιέσαι ότι δεν τα καταφέρνεις με τα γλυκά και τη μαγειρική και όλα τα ξέρεις! Ή μήπως είναι επειδή αυτή λέγεται της τεμπέλας ;)

      Delete
  2. Καλημέρα με μία όμορφη επιλογή για πρωινό, τη φτιάχνω κι εγώ και αρέσει σε όλους γιαυτό...δεν την φτιάχνω για να μη την τρώω όληηηη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε αυτό έχεις δίκιο: Όταν είναι χλιαρή και εγώ μπορώ να την φάω ΟΛΗ!
      Καλή σου μέρα αχτιδούλα ;)

      Delete
  3. ερωτηση το ζαχαρουχο δεν μας ειπες τι ακριβως το κανουμε τα λιγο πιο αναλυτικα αμαγινετε???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ζαχαρούχο το ανακατεύουμε με το νερό και το ρίχνουμε έτσι στα ψημένα φύλλα.
      Ψήνουμε για άλλα 20' περίπου και μόλις βγάλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
      Αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου.
      Καλή επιτυχία!

      Delete
  4. Πόσο θα ήθελα ένα κομμάτι τώρα!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ...

Παγωτό με γιαούρτι και μέλι

Δεν ξέρω αν το κάνετε και εσείς, αλλά εγώ από τότε που έμεινα έγκυος και στη συνέχεια έγινα μαμά, προσπαθώ να χρησιμοποιώ απλά και αγνά υλικά για τα γεύματά μας. Αποφεύγω τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, την κατεργασμένη ζάχαρη τα "βαριά" υλικά σε γλυκά και φαγητά. Έτσι δε θεωρώ πλέον αυτονόητο να φάει ένα παιδάκι σε καθημερινή βάση, παγωτά, καραμέλες, πατατάκια, μπισκοτάκια και κρουασάν από το περίπτερο. Ίσως είναι και το γεγονός ότι η μικρή μου τρώει τα πάντα (λαχανικά, όσπρια, σπιτικά γλυκά, βρώμη, σταφίδες, αλλά και ιδιαίτερα τρόφιμα) με πολλή χαρά είναι που με κάνει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω υγιεινές συνταγές για όλους χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το παγωτό και δε θα μπορούσα παρά να κάνω και εδώ τις δοκιμές μου. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ για παγωτό με γιαούρτι και μέλι που θα φτιάξω προσεχώς. Τα κόκκινα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερο και του δίνουν υπέροχο χρώμα . Αν και εσείς θέλετε, φτιάξτε το ...

Μοντέρνα βασιλόπιτα!

Christmas cake Η δικιά μας βασιλόπιτα για το 2013 ήταν απλή φτιαγμένη σαν ένα πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ. Καταλαβαίνω όμως ότι για τις γιορτές που απόμειναν, αλλά και για όλες τις άλλες συγκεντρώσεις για την κοπή της πίτας ή τα πάρτυ που θα πάτε, θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Το έχω!!! Για την βασιλόπιτα που θα κόψετε στο παιδικό πάρτυ, για αυτήν που θα κόψουν τα παιδιά στο σχολείο ή στο φροντιστήριο δείτε την ιδέα και μεταμορφώστε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε cup cakes. H συνταγή που θα φτιάξετε είναι η κλασική για αφράτα cupcakes βανίλιας ή αυτή της δικής μας βασιλόπιτας. Ψήστε σε φορμάκια για cupcakes Β άλτε σε ένα από αυτά το φλουρί και  Ε νώστε τα σχηματίζοντας κάτι ..... πολύ χριστουγεννιάτικο. Με σαντυγί και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δημιουργήστε ένα όμορφο καραμελένιο, εορταστικό μπαστούνι..... Christmas cake Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κόψετε τα κομμάτια αλλά απλά τα μοιράζετε. Αν τα άτομα είναι πολλά ο Ά...