Πώς πήγε η διατροφή που ΟΛΕΣ ξεκινήσαμε από Δευτέρα;
Γελάκια πονηρά βλέπω από μερικές.....
Για εμάς τις υπόλοιπες όμως που κρατήσαμε χαρακτήρα (γκουχ...γκουχ...χμμμμ) έχω ανταμοιβή για το Σαββατοκύριακο.
Τί λέτε να φτιάξουμε κρέπες;
Άλμυρές ή γλυκές δε χαλάω χατήρι!
Ξεχάστε τα έτοιμα μείγματα, τις κατεψυγμένες συσκευασίες, με τα υλικά αμφιβόλου ποιότητας, και ελάτε να φτιάξουμε φαγάκι για την οικογένεια και τους φίλους μας που λατρεύουν μικροί μεγάλοι.
Για περίπου 20-24 μικρές κρέπες θα χρειαστείτε:
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φρέσκα αυγά
400ml γάλα φρέσκο (2 φλυτζάνια)
200ml νερό (1 φλυτζάνι)
60γρ λιωμένο βούτυρο
1/2 κγ αλάτι (ή και λίγο περισσότερο για αλμυρές)
1/2 κγ ζάχαρη (ή και λίγο περισσότερο για γλυκές)
Θα είναι το τέλειο γλύκισμα με μπανάνα, σοκολάτα, μπισκότο και σαντιγύ.
Σας άνοιξα την όρεξη;
Δείτε και αυτή την ιδέα με τις κόκκινες κρέπες!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Γελάκια πονηρά βλέπω από μερικές.....
Για εμάς τις υπόλοιπες όμως που κρατήσαμε χαρακτήρα (γκουχ...γκουχ...χμμμμ) έχω ανταμοιβή για το Σαββατοκύριακο.
Τί λέτε να φτιάξουμε κρέπες;
Άλμυρές ή γλυκές δε χαλάω χατήρι!
Ξεχάστε τα έτοιμα μείγματα, τις κατεψυγμένες συσκευασίες, με τα υλικά αμφιβόλου ποιότητας, και ελάτε να φτιάξουμε φαγάκι για την οικογένεια και τους φίλους μας που λατρεύουν μικροί μεγάλοι.
ΚΡΕΠΕΣ
Τα υλικά είναι απλά και όσο πιο φρέσκα και αγνά τόσο το καλύτερο.Για περίπου 20-24 μικρές κρέπες θα χρειαστείτε:
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φρέσκα αυγά
400ml γάλα φρέσκο (2 φλυτζάνια)
200ml νερό (1 φλυτζάνι)
60γρ λιωμένο βούτυρο
1/2 κγ αλάτι (ή και λίγο περισσότερο για αλμυρές)
1/2 κγ ζάχαρη (ή και λίγο περισσότερο για γλυκές)
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με το σίρμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας το νερό.
- Τέλος ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
- Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να σταθεί.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο.
- Μόλις κάψει με ένα μικρό φλυτζανάκι του καφέ (ή μια μικρή κουτάλα) ρίχνουμε μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και ψήνουμε τις κρέπες.
- Η φωτιά μας πρέπει να είναι σχετικά δυνατή.
- Γυρίζουμε μόλις η κάθε κρέπα ξεκολλάει από μόνη της.
- Βάλτε λίγο κέτσαπ ή σάλτσα στην κρέπα.
- Μια φέτα ζαμπόν ή κάποιο άλλο αλλαντικό.
- Τυρί τριμμένο
- Πιπεριά και μανιτάρια.
- Διπλώστε τις κρέπες και τοποθετείστε σε πυρέξ.
- Ρίξτε από πάνω κι άλλο τυράκι, πιπεριές και μανιτάρια αν θέλετε.
- Περιχύστε με μια μικρή κρέμα γάλακτος και ψήστε στους 180 βαθμούς για 20' μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αν θέλετε μπορείτε να μην φτιάξετε όλο το μείγμα την ίδια μέρα, αλλά να το κρατήσετε στο ψυγείο για μια επόμενη φορά.
- Μπορείτε ακόμα να ετοιμάσετε τις κρέπες και να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη έτοιμες.
Θα είναι το τέλειο γλύκισμα με μπανάνα, σοκολάτα, μπισκότο και σαντιγύ.
Σας άνοιξα την όρεξη;
Δείτε και αυτή την ιδέα με τις κόκκινες κρέπες!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Ωραίες φαίνονται και πολύ εύκολες.... Θα τις κάνω αύριο! Υ.γ. Αυτά τα πιάτα υπάρχουν σε κάθε σπίτι τελικά....χαχαχα...
ReplyDeleteΑν τις έκανες, καλοφάγωτες!
DeleteΚαλά με αυτά τα πιάτα γελάω πολύ. Πραγματικά τα βρίσκεις σε κάθε σπίτι!
Διατροφή;; Γκουχού γκουχού!!!!
ReplyDeleteΠες μου ποιός δεν αγαπάει κρέπες δηλαδή;;;; Χτες βράδυ φτιάξαμε κατά σύμπτωση με μερέντα και μπισκότο τριμμένο, διαίτης!!!
Μου άρεσε πολύ η ιδέα σου με τις πολλές κρέπες στο πυρέξ. Την έχω δει φτιαγμένη σε επισκέψεις που έχουμε πάει αλλά δεν έχω φτιάξει ποτέ. Και είναι τόσο απλή και εύκολη. Καλημερούδια Θεανούλα full of ideas!!!
Καλά άκουσα ξερόβηχα και γελάκια λοιπόν!
DeleteΚαι εσείς με διαιτητική παραλλαγή Σάββατο βράδυ. Μπράβο!
Στο πυρέξ είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα πολύ χορταστικό. Μπορείς να βάλεις ότι γέμιση θέλεις κοτόπουλο, κιμά, σπανάκι ή ετσι όπως σας δειχνω.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής Δήμητρα!
Μες την εβδομάδα θα γίνουν φαγάκι οι κυρίες κρέπες! Μάλλον με κιμά! Θα σε ενημερώσω δασκάλα καλλιτεχνίας και πλέον και μαγειρικής:) Καλή εβδομάδα!!!
DeleteΚαλή επιτυχία!
Deleteπολυ ωραιες και εχεισ επιλογη να τισ γεμισεις με οτι υλικο θες!!!!τρως πολλες ομωσ δεν μπορεισ να σταματησεισ....
ReplyDeleteΓιαυτό καλείς και φίλους και μοιράζεται το.....κακό χι χι χι ;)
DeleteΨηφίζω αλμυρές και θέλω τουλάχιστον δύο γιατί ήμουν καλό κορίτσι όλη την εβδομάδα (λέμε τώρα...)
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλή εβδομάδα sundayspoon!
DeleteΕγώ μπήκα σε πρόγραμμα ούτε αλμυρές ούτε γλυκές. Ξέρεις το γνωστό από Δευτέρα......
Καλημέρα Θεανώ! Λατρεύω κρέπες γλυκές (nutella/μερέντα και μπανάνα), αλλά είναι μπελαλίδικες ρε παιδί μου. Προτιμώ να μου τις φτιάχνουν άλλοι :)
ReplyDeleteΚαι όχι (το λέω με τόλμη και θάρρος) διατροφή δεν ξεκίνησα ακόμη :)
Φιλάκια
Ασπασία μου εγώ προτιμώ αλμυρές και ευτυχώς τους έχω πάρει τον αέρα!
DeleteΤελευταία κατάφερα να τις γυρίζω και ανάποδα στο τηγάνι με μια κίνηση!!!
Έλα να σε κεράσω με το απογευματινό καφεδάκι αφου είσαι από τις τυχερες που τσιμπολογάνε ακόμα χωρίς φόβο και με πάθος;)
Καλή εβδομάδα.
Τώρα μας κάνεις επίδειξη δασκάλα: "τις γυρίζω και ανάποδα στο τηγάνι με μια κίνηση!!!" Τς τς τς
DeleteΟι κρεπούλες είναι θεϊκές και οι γλυκές και οι αλμυρές. Ψηφίζω μπανάνα με σοκολάτα!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά και καλή εβδομάδα.
Καλή εβδομάδα Σίνα μου!
DeleteΟυάου...βάλθηκες να μας καταστρέψεις!! Τι τέλεια ιδέα αυτή με τις αλμυρές κρέπες στο ταψί! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό!!! Τελικά στο φαγητό δεν έχω και πολλή φαντασία!
ReplyDeleteΧα χα χα! Ε όχι και να σας καταστρέψω!!!
DeleteΆλλωστε εσύ που έχεις και 3 άντρες στο σπίτι θα σε βοηθήσουν με το παραπάνω ώστε να μην μείνει ψύχουλο.
Φιλάκια πολλά Κατερίνα μου και δε θέλω να ακούω ότι δεν έχεις φατασία στο φαγητό. Όταν έχεις φαντασία το δείχνεις σε όλα !