A site for creative mothers.

31 March 2012

Ναυτάκι θα γίνω!!! DIY Paper Boat

Αγαπητέ μπαμπά κάθε μικρού παιδιού,
δεν ξέρω τι θά κάνεις, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο ετοιμάσου για σκληρή δουλειά!!!
Επιστράτευσε κόλλες, χαρτοταινίες και μπογιές!
Γύρνα στις γειτονιές και στα μαγαζιά και βρες άδεια χαρτόκουτα!
Θα κάνουμε ανακύκλωση και θα φτιάξουμε(ΦΤΙΑΞΕΙΣ εννοώ!!!) το πιο ταξιδιάρικο παιχνίδι που υπάρχει.
Αν έχεις χώρο φτιάξτο σε πραγματικό μέγεθος. Θα είναι σαν βγαλμένο από παραμύθι!
Μια βάρκα αποκλειστικά φτιαγμένη από χαρτόνια και με πανιά ονειρεμένα που σε ταξιδεύουν!
Οι μικροί ναύτες (ή πειρατές;) ανυπομονούν.
Λοιπόν ξεκινάμε;
Συγκέντρωσε τα χαρτόνια στο χώρο που θα δουλέψεις μπορείς να το κάνεις στο πάτωμα ή επάνω σε ένα μεγάλο τραπέζι.....

Φτιάξε τη βάση και τον εσωτερικό σκελετό της βάρκας συνδέοντας με γερή κόλλα ή και χαρτοταινία τα μέρη της.......
Δώσε το κατάλληλο σχήμα στα πλαϊνά της βάρκας (εντάξει θα βοηθήσω και εγώ εδώ όσο μπορώ!).......
Πρόσθεσε τις απαραίτητες λεπτομέρειες στην "πρύμνη και στην πλώρη" (ξέρω και ναυτική ορολογία!!!)..........
Η βάρκα είναι σχεδόν έτοιμη και χρειάζεται βάψιμο και μικρές καλλιτεχνικές πινελιές. Τρίψε και κάποια σημεία για να φαίνεται λίγο φθαρμένη...................
Δώσε στη βάρκα όνομα ή γράψε μια πρόταση παραμυθένια που σε ταξιδεύει....
Φτιάξε αν θέλεις πανιά από άσπρο πανί γάζας αφού πρώτα το πλύνεις σε νερό με τσάι για να του δώσεις μια ιδιαίτερη απόχρωση......
Η βάρκα των μικρών είναι έτοιμη. Πλέει μέσα σε κύμματα και ρίχνει άγκυρα σε εξωτικούς προορισμούς. Μη σου πω ότι θα ψάξουμε και το χαμένο θησαυρό εκεί που πάμε. Εμπρός μην αργείς! Επιβιβάσου!
Το ταξίδι ξεκινά!!!!

Σε ευχαριστούμε μπαμπά!!!!

(Την υπέροχη αυτή κατασκευή θα βρείτε με λεπτομερή περιγραφή στο blog http://hutchstudio.blogspot.com. O καλλιτέχνης-δημιουργός έχει και προσωπικό blog http://christheissprocess.blogspot.com/p/bio.html όπου μπορείτε να μάθετε πολύ περισσότερα για τον ίδιο και τη δουλειά του.)
Read More

30 March 2012

Μαμά είσαι η πρώτη μου και η πιο αγαπημένη μου δασκάλα!

Στην πρώτη μου δασκάλα!
Ως μαμά περνάς πολλές ώρες με το παιδάκι σου από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο και είσαι αυτή που του μαθαίνεις τα πάντα από την αρχή.
Του δείχνεις συνεχώς νέα πράγματα, είσαι αυτή που το φέρνεις σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και του δείχνεις πως να αποκτήσει τις πρώτες του δεξιότητες.
Προσπαθείς, όσο μπορείς, να τα κάνεις όλα σωστά και να το προετοιμάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα για την ημέρα εκείνη που θα πάει σχολείο και εκεί θα ανέβει σε μια άλλη μαθησιακή βαθμίδα.
Ξέρεις όμως ότι δεν χρειάζεται να είσαι νηπιαγωγός ή δασκάλα για να κάνεις το μικρό σου να αγαπήσει την όλη διαδικασία της μάθησης, να του αρέσει να εξερευνά αλλά και να μάθει βασικές αρχές από όλα τα μαθήματα που θα κάνει στο σχολείο του.
Μια μαμά είναι η πρώτη και η πιο αγαπημένη δασκάλα κάθε παιδιού, που μέσα από απλές καθημερινές δραστηριότητες, χωρίς ίσως να το καταλαβαίνει, του μαθαίνει μαθηματικά, φυσική και χημεία, βιολογία, καλλιτεχνικά, ψυχολογία μα πάνω από όλα την αγάπη για το διάβασμα.
Πώς γίνεται αυτό;
Μου αρέσει να παίζω "θέατρο"!
Είμαι σαν τη μαμά!
Όλα τα παιδάκια, λίγο πριν ή λίγο μετά τα 2 τους χρόνια, αρχίζουν να μιμούνται τις κινήσεις και τον τρόπο που τους φαίρεται η μαμά τους. Αγκαλιάζουν τις κούκλες τους και κάνουν ότι τις φροντίζουν. Τους μιλάνε, τις ταΐζουν και τις χαϊδεύουν ακριβώς όπως κάνεις εσύ.
Δίνουν φωνή στα ζωάκια τους και σε όλα τα άψυχα αντικείμενα και πλάθουν φανταστικές ιστορίες παίζοντας "θέατρο".
Αυτό ακριβώς δείχνει τη μεγάλη τους φαντασία και την ικανότητά τους να να υποθέτουν ότι κάτι είναι υπαρκτό και ζωντανό, έστω κι αν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Εσύ από τη δική σου την πλευρά παίρνεις μέρος στο θεατρικό αυτό παιχνίδι γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. Αφού από τη μια ενισχύεις αυτή του την ικανότητα και "χτίζεις" τις βάσεις της αφηρημένης σκέψης, και από την άλλη του κεντρίζεις ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον και το κάνεις να νιώθει σημαντικό.
Περνάς το μήνυμα ότι είναι συναρπαστικό και σπουδαίο κάθετι που μαθαίνει και σου δείχνει, γεγονός που ενισχύει την υγιή ψυχολογική του ανάπτυξη.
Μου αρέσει να ανακαλύπτω τη φύση!
Οι πιο όμορφες δραστηριότητες για ένα παιδί είναι όταν το φέρνεις σε επαφή με τη φύση. Δημιουργείς τις βάσεις ενός μικρού επιστήμονα όταν μαζί παρατηρείτε τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας στην τελευταία βόλτα που κάνατε στην εξοχή. Δείξτου τη μυρμιγκοφωλιά που βρήκες και τον τρόπο που τα μικροσκοπικά πλασματάκια κουβαλούν, την πολύ μεγαλύτερη από αυτά,τροφή τους και μίλησέ του για το βάρος. Πές του για το λόγο που το κάνουν αυτό και για τις εποχές που θα αλλάξουν.
Μυρίστε το χώμα, μαζέψτε πετρούλες, ξύλα και λουλουδάκια και δείτε μαζί την υφή και το χρώμα τους. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα επίθετα για να τα περιγράψετε.
Αγοράστε ή φτιάξτε ένα ενυδρείο και αφήστε το να παρακολουθεί τη ζωή των μικρών ψαριών μέσα σε αυτό και να τα φροντίζει.
Φυτέψτε φακές ή άλλα σποράκια σε μικρές γλαστρούλες και παρακολουθήστε μέρα με μέρα τον τρόπο που φυτρώνουν.
Κάντε του δώρο έναν μεγενθυτικό φακό και αφήστε το να εξερευνά με τις ώρες.
Όλα αυτά ενισχύουν την ικανότητα του για παρατήρηση χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις του στο μέγιστο.
Μου αρέσει να διαβάζω!
teachpreschool.org
Θυμάσαι τους τρόπους που είπαμε για να αγαπήσουν τα παιδιά μας από πολύ μικρά το διάβασμα;
Εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή και διάβασε στο παιδάκι σου τα ΠΑΝΤΑ δυνατά και καθαρά. Καθίστε στο δωμάτιό του, αγκαλίτσα την πιο ήσυχη στιγμή της ημέρας και διαβάστε βιβλία με εικόνες που του κινούν το ενδιαφέρον. Πλάστε τις δικές σας ιστορίες με τους δικούς σας αγαπημένους πρωταγωνιστές.
Φτιάξτε ένα δικό σας βιβλίο και δείξε και μοιράσου μαζί του τον ενθουσιασμό για κάθετι νέο που διαβάζεις. Θα δεις ότι το παιδάκι σου αβίαστα θα μιμηθεί και αυτή σου τη συμπεριφορά.
Δες εδώ περισσότερα
Μου αρέσει η γεωμετρία!
via mini eco
Το παιδάκι αγαπά να εξερευνά και να αγγίζει διαφορετικά σχήματα και υλικά.
Η γεωμετρία και τα μαθηματικά γενικότερα είναι αυτό ακριβώς! Σχήματα, μεγέθη, αριθμοί και αναλογίες.
Δώσε στο μικρό σου μπωλ και πλαστικά κυπελάκια σε διαφορετικά μεγέθη να τα βάλει το ένα μέσα στο άλλο.
Δείξτου τα σχήματα και ζήτησε του να βάλει το καπάκι που είναι ένας μπλε κύκλος στο μπωλ που έχει το ίδιο σχήμα.
Μετρήστε μαζί τα πηρούνια και τα κουτάλια για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Τί σχήμα έχουν οι χαρτοπετσέτες; Αναγνωρίστε τα σχήματα και τα μεγέθη γύρω σας. Πόσα κομμάτια πίτσα θα φάει ο καθένας; Ποτέ δεν είναι νωρίς για κλάσματα!
Οι αισθήσεις του θα το βοηθήσουν να αντιληφθεί αυτές τις βασικές μαθηματικές έννοιες.
Μου αρέσει να παίζω μουσική και να ζωγραφίζω!
Καλλιτεχνικές ανησυχίες
Είμαι σίγουρη ότι το μικρό σου τρελαίνεται να κάνει θόρυβο. Να χτυπάει κουτάλες και κατσαρολικά στους δικούς του ρυθμούς και να τραγουδάει τις δικές του "μελωδίες". Κι όμως για αυτό είναι πραγματικοί ρυθμοί και πραγματικά μελωδικά κομμάτια που το βάζουν στα πρώτα βήματα της μουσικής.
Μην ξεχνάς ότι η μουσική είναι ένας κώδικας μαθηματικός με παύσεις, συχνότητες και επαναλήψεις σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Που ξέρεις μπορεί ο μικρός σου αυτοδίδακτος μουσικός να είναι μεγάλο μαθηματικό μυαλό!
Δείξε λοιπόν ότι καταλαβαίνεις τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες τραγουδώντας μαζί του καθημερινά και χορέψτε τρελά στους δικούς του ρυθμούς.
Όταν πάλι αρχίζει να φτιάχνει τις πρώτες του ζωγραφιές δείξτου πως να κρατήσει καλά τις μπογιές. Δεν υπάρχει πιο ευχάριστη δραστηριότητα για την ενδυνάμωση αυτών των μικρών δαχτύλων και των μυών που θα το βοηθήσουν αργότερα στο σχολείο, κρατώντας το μολύβι του σταθερά, να γράψει τις πρώτες του λέξεις.
Μου αρέσουν τα καραβάκια από φελλό στην μπανιέρα μου!
Εύκολες βαρκούλες από φελλό
Το καθημερινό μπανάκι είναι αφορμὴ για άλλου είδους παρατήρηση. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά πλαστικά, λαστιχένια ή παιχνίδια από φελλό και παίξτε με το νερό. Ζήτησε από το μικρό σου να προβλέψει τι θα γίνει αν γεμίσετε με πολλά παιχνίδια ένα πλαστικό μπωλ που προηγουμένως επέπλεε.
Με αυτόν τον τρόπο του μαθαίνεις την σχέση αιτίας αποτελέσματος και το βοηθάς να βρίσκει ενδιαφέρον στους πειραματισμούς και να ανακαλύπτει μόνο του.
Δεν είναι υπέροχο να νιώθεις ότι ανοίγεις τον κόσμο της μάθησης σε ένα πλασματάκι που λατρεύει να έχεις εσένα στο ρόλο της πρώτης του δασκάλας;
Είναι απλό να το κάνεις και όμως τόσο πολύτιμο!


 

Read More

Ξύπνα τον μικρό κηπουρό που κρύβεις μέσα σου!

Lovely Ladybugs in your garden
Σας έχω πει την αγάπη μου για τα λουλούδια, τα πράσινα μπαλκόνια και τους υπέροχους κήπους. Κάθε τέτοια εποχή αγοράζω μικρά γλαστράκια, φυτεύω νέα λουλουδάκια και πλέον μαζί με τη μικρή μου κάνουμε τους κηπουρούς!
Ψάχνοντας για νέες συνθέσεις και ιδέες για να φτιάξω μια διαφορετική γωνιά στο μπαλκόνι, μας έπεσα πάνω στο όνειρο κάθε μικρού κηπουρού.
Και αν και συνήθως σας δείχνω ιδέες για απλά πράγματα που μπορούμε μόνες να φτιάξουμε δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην σας παρουσιάσω αυτά τα παιδικά είδη που βρήκα.
Αν και το δικό σας παιδάκι είναι ένας ανερχόμενος κηπουρός θα σας ξετρελάνουν!
Γαλοτσάκια σε υπέροχα ανοιξιάτικα χρώματα, αν πρόκειται να δουλέψετε στον κήπο ή αν θα φτιάξετε ένα μικρό λαχανόκηπο..................
Ο εξοπλισμός του μικρού κηπουρού με φτυαράκι, τσουγκράνα και ειδικό μπουκαλάκι για να ψεκάζει και να διώχνει τα ζουζουνάκια.........
Η μικρή σας ίσως προτιμήσει τις πιο ροζ αποχρώσεις στο ίδιο σετ.........
Το ποτιστήρι που λάτρεψα και θέλω τρελά να αποκτήσω - για την κόρη μου εννοείται!!! (χα χα χα) - για να ποτίζουμε με αμίμητο στυλ..............
Ένας μεγενθυτικός φακός πάντα είναι χρήσιμος όταν πρόκειται να βγούμε στη φύση και να την εξερευνήσουμε...........................
Και αν έχετε γκαζόν συνδέστε το σωλήνα της βρύσης, σε αυτό το απίστευτο σκουληκο-μηχάνημα, και από τις τρυπούλες, που έχουν στα καπελάκια τους, θα αρχίσει να ξεπετάγεται το νερό!!!!
Όλα αυτά τα βρήκα στο πολύ καλό site http://www.melissaanddoug.com με παιχνίδια αξεσουάρ και άλλα είδη για παιδιά.
Εκεί όμως δεν αναφέρει αποστολές για αγορές από την Ελλάδα.
Αν τα έχετε δει κάπου αλλού ενημερώστε με please!!!!
Ίσως να σας άνοιξα την όρεξη για κηπουρικές δραστηριότητες ή σας φαίνεται ωραία ιδέα ένα τέτοιο δωράκι για κάποιο παιδάκι που γνωρίζετε.
Δείτε και αυτό που πωλείται μεν, αλλά με λίγη φαντασία και όρεξη μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας αγοράζοντας μεμονωμένα τα κατάλληλα υλικά!
Πασχαλιάτικο καλάθι με είδη κηπουρικής!
Πρόκειται για ένα καλάθι στολισμένο σε σχήμα πασχαλιάτικου αβγού που περιλαμβάνει διάφορα είδη κηπουρικής.
  • Κόβουμε ένα αρκετά χοντρό χαρτόνι σε σχήμα αβγού και το πλαισιώνουμε με κάποιο σίρμα προκειμένου να φτιάξουμε το χερούλι του καλαθιού.
  • Το τοποθετούμε μέσα στο καλάθι και το στηρίζουμε βάζοντας πετσετούλες ή χαρτιά στο εσωτερικό του καλαθιού και στη συνέχεια αρχίζουμε να κολλάμε επάνω του φακελάκια με σπόρους για φύτεμα (λουλούδια, λαχανικά ή μυρωδικά).
  • Μπορούμε να βάλουμε ένα μικρότερο πλαστικό ή ξύλινο καλαθάκι μέσα και εκεί να τοποθετήσουμε ένα μικρό ποτιστήρι, γλαστράκια, φτυάρι, τσουγκράνα κλπ.
  • Μην παραλέιψετε το καπελάκι του μικρού κηπουρού στην κορυφή.
  • Ό,τι άλλο θεωρούμε ότι μπορεί να διακοσμήσει έναν κήπο ή τις γλαστρούλες μας  μπορεί να περαστεί ή να δεθεί στο καλάθι αυτό.
Αν προτιμάτε κάτι ακόμα πιο απλό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα όμορφο βαλιτσάκι και να τα τακτοποιήσετε εκεί........
Βαλιτσάκι για μικρούς κηπουρούς

Δεν είναι πολύ πρωτότυπη ιδέα για ένα παιδάκι που ζει στην εξοχή, και θα του πάμε κάποιο δώρο ούτως ή άλλως το Πάσχα;Read More

28 March 2012

STOP!!! DIY Ζωάκια και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ!

STOP!!! Φτιάχνουμε ζωάκια
Δεν υπάρχει παιδάκι που να μην λατρεύει τα ζωάκια. Από τη στιγμή που ένα μωρό αρχίζει και ανταποκρίνεται στα παιχνίδια, τους ήχους και τις γκριμάτσες που του κάνει η μαμά του είναι έτοιμο να μάθει τις φωνούλες που κάνει κάθε ζωάκι. Για αυτό τα σπίτια μας είναι συνήθως γεμάτα από παιχνίδια-ζωάκια σε κάθε μέγεθος και είδος.
Μπορούμε όμως να φτιάξουμε ζωάκια από διαφόρων ειδών υλικά μόνοι μας.
Πάνινες μαριονέτες από τσόχα που μπορούν να φορεθούν, ανάλογα με το μέγεθος που θα τις φτιάξεις, ή στα χέρια ή στα δάχτυλα, και το παιχνίδι ξεκινά!
Αναλυτικές οδηγίες και πατρόν για να τις ράψετε!
Τα pipe cleaners μεταμορφώνονται και αυτά για τις ανάγκες του παιχνιδιού σε χαριτωμένα ζωάκια και μας βάζουν σιγά σιγά σε πασχαλιάτικο κλίμα.......
Πασχαλινά ζωάκια για παιχνίδι με τα δάχτυλα!
Μια ολόκληρη οικογένεια από μαϊμουδάκια πάνω σε χάρτινες σακούλες συσκευασίας είναι προς πώληση, αλλά με τα κατάλληλα κομμάτια χαρτονιών μοιάζουν μια εύκολη κατασκευή για να γίνει από εσένα και τα μικρά σου στο σπίτι......
Βρείτε εδώ τα μαϊμουδάκια.
Δες και μια πολύ όμορφη παραλλαγή που έχει άκρως πασχαλινό θέμα.
Κουνελάκι και το κίτρινο κοτοπουλάκι με χαρτοπετσέτα pom pom για ουρά!
Στο link θα βρείτε δωρεάν το πατρόν για εκτύπωση!
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τσαντάκια φαγητού που παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο με αυτές τις συσκευασίες ή να βάλετε τα πασχαλιάτικα κουλουράκια που θα φτιάξετε.
Αν τα παιδάκια σας είναι από 2 χρονών και επάνω μπορούν μόνα τους με λίγη καθοδήγηση να φτιάξουν αυτά τα μικρά ζωάκια από άδεια ρολά χαρτιού.......
Παιχνίδι στη στιγμή!
Αν είναι προσχολικής ηλικίας ευκαιρία να του μάθεις τα σχήματα φτιάχνοντας ένα μικρό μαϊμουδάκι κόβοντας χαρτόνι σε σχήμα κύκλου, καρδιάς και οβάλ.....
Μαθαίνω τα σχήματα και φτιάχνω μαϊμουδάκι!
Αν είσαστε από τους τυχερούς με κήπο μεγάλο δέντρα και πολλά λουλούδια φτιάξτε αυτές τις πανέμορφες ταΐστρες πουλιών από άδειες κονσέρβες ή κουτάκια αναψυκτικών!
Buggy bird feeders
Βάψε σε χρώματα που να θυμίζουν μια μέλισσα που βουΐζει και μια πασχαλίτσα που ζουζουνίζει και κρεμὰστε τα σε κάποιο κλαδί.
Που ξέρεις μπορεί να έρθουν εκεί τα χελιδόνια γιατί εμείς εδώ δεν τα είδαμε ακόμα!
Να περάσετε μια χαρούμενη μέρα!!!


Read More

27 March 2012

Τι κι αν πρόκειται για αβγά; Σου πάνε τόσο τα ροζ!

Pink!
Φέτος ετοιμάσου να βὰψουμε τα αβγά μας όχι μόνο εξωτερικά αλλά και από μέσα!
Ακολούθησε τις οδηγίες και θα εντυπωσιάσεις τα παιδικά - και όχι μόνο - ματάκια με τα ροζ αβγουλάκια που είναι απολύτως υγιεινά και τρώγονται άφοβα αφού βάφονται μέχρι μέσα από το ζουμί πατζαριών.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη:
  • Βράσε όσα αβγά θέλεις με τον γνωστό τρόπο.
  • Βράσε πατζάρια ή αγόρασε μια έτοιμη κονσέρβα με πατζάρια μέσα στον χυμό τους.
  • Καθάρισε τα αβγά από τα τσόφλια τους.
  • 2 ημέρες πριν το σερβίρισμα, βύθισέ τα μέσα στο ζουμί από τα βρασμένα πατζάρια και πρόσθεσε μερικές κουταλιές ξίδι.
Το χρώμα από τα πατζάρια μαζί με το ξίδι θα δώσει αυτό το υπέροχο βαθύ ροζ χρώμα στα αυγά σας.
Όταν θέλεις να τα σερβίρεις σκούπισε τα καλά, κόψτα με τον τρόπο που βλέπεις στην φωτογραφία για ένα χαριτωμένο κουνελάκι για τα μικρά σου.......
Pretty in pink egg!
ή σερβίρε στους μεγάλους της παρέας τα "διαβολικά" αβγά σε χρώμα ροζ
(She devil εντελώς!!!)
ανακατεύοντας τους κρόκους με καυτερή μουστάρδα, μαγιονέζα αλάτι και πιπέρι........
She deviled pink eggs!
Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη γεύση μπορείς στο μείγμα του χυμού πατζαριών να προσθέσεις σκόρδο, φέτες από κρεμμύδι, λίγη ζάχαρη, καυτερή πιπεριά και κόκκους από μαύρο ή πράσινο πιπέρι.
Pink egg
Εντυπωσίασε στο Πασχαλινό τραπέζι και με τον τρόπο σερβιρίσματος.
Γιατί ωραία τα κόκκινα αβγά αλλά και ποιος δε θα συμφωνήσει ότι τα ΡΟΖ μας πάνε ακόμα πιο πολύ;


Read More

23 March 2012

Φράουλες επί 5 - Beauty tips

Μμμμμ! Φράουλες!
Οι πρώτες φράουλες έκαναν την εμφάνιση τους στους πάγκους της λαϊκής και στα super market δίπλα στη ζάχαρη άχνη και τα έτοιμα φακελάκια για σαντιγύ. Η τιμή τους τσιμπημένη αλλά δε θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα τις αγοράζουμε πολύ φθηνότερα και σε μεγάλες ποσότητες για να γευτούμε τη γλύκα τους σε λαχταριστά cheese cakes και χυμούς, θα φτιάχνουμε μαρμελάδες, λικεράκια και το πιο μαμαδίστικο γλυκό κουταλιού που υπάρχει!
Αυτά τα μικρά κόκκινα φρούτα όμως έχουν και άλλες πολύτιμες ιδιότητες πέρα από την υπέροχη γεύση τους.
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και άλφα υδροξύ οξύ πολύτιμα συστατικά για τόσο για τη θρέψη όσο και για τον καθαρισμό του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα.
Μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν το νούμερο ένα μυστικό ομορφιάς σου.
Μάθε τα 5 μυστικά ομορφιάς χρησιμοποιώντας λαχταριστές φραουλίτσες.
Φυτέψτε ένα "καλλυντικό" στον κήπο σας

1 Ενυδατική, τονωτική μάσκα προσώπου.
Υλικά:
3-4 φράουλες
1 κσ φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 κσ μέλι
Πολτοποιούμε τις φράουλες και ανακατεύουμε με το μέλι και την κρέμα γάλακτος.
Θα μπεις στον πειρασμό να τη φας, αλλά άπλωσε την στο πρόσωπο και στο λαιμό σου αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια.
Άφησε την για 10' και στη συνέχεια καθάρισε το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανάκι.
Το δέρμα σου θα είναι απαλό και λείο!
Το σαλυκυλικό οξύ που έχουν οι φράουλες θα έχει διώξει τα νεκρά κύτταρα και το μέλι με την κρέμα θα έχουν δώσει στο πρόσωπό σου όλα τους τα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά.
2 Φραουλένιο Scrub για τα πόδια
Υλικά:
8 φράουλες
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ χοντρό αλάτι
Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπωλ. Τρίψε με κυκλικές κινήσεις κάνοντας μασάζ στα πόδια. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και στέγνωσε τα. 
3 Μάσκα για μεταξένια λαμπερά μαλλιά
Υλικά:
8 φράουλες
1 κσ μαγιονέζα
Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου κάνοντας απαλό μασάζ. Τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα πλαστικό καπελάκι μπάνιου ή με απλή μεβράνη. Σκέπασε τα στη συνέχεια με μια ζεστή πετσέτα για τουλάχιστον 15'.
Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και λούσε τα μαλλιά σου ως συνήθως.
4 Θεραπεία για πρησμένα μάτια
Απλώς βάλε μερικές φετούλες από φρέσκια φράουλα στα μάτια σου και χαλάρωσε για περίπου 10-15'. Αφαίρεσε τις φράουλες και ξέπλυνε με δροσερό νερό.
5 Λευκαντικό δοντιών
Πολτοποίησε μερικές φράουλες και τρίψε με την οδοντόβουρτσα απαλά τα δόντια σου. Τα συστατικά της φραόυλας θα διώξουν με ήπιο τρόπο τυχόν λεκέδες από καφέ, τσιγάρο ή κρασί.

Extra tip!
Μάσκα για δέρμα λιπαρό και με τάση για ακμή
Λιώσε με ένα πιρούνι μερικές φράουλες μέσα σε γιαούρτι σακούλας ή sour cream.
Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και άφησε το για 10'.
Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Δοκίμασε τις φραουλένιες συνταγές αυτό το Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάς τη συνταγή ομορφιάς που έδειναν οι γιαγιάδες:
"Μη βάζεις τίποτα στο πρόσωπό σου που δεν μπορείς να το φας!"

Ίσως κάτι περισσότερο να ήξεραν και για αυτό όλες οι κρέμες πλέον έχουν τα πολύτιμα οξέα φρούτων ως κύρια συστατικά τους.
Read More

Παίρνω τη βαλίτσα μου και .......

via flickr.com
Όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι η νονά μου μου έφερε δώρο ένα μικρό άσπρο βαλιτσάκι που είχε μέσα μια κούκλα με το στρώμα της και την κουβέρτα της για να κοιμάται, ειδικές θήκες για τα ρούχα της και όλα τα πράγματά της. Όταν τελείωνα το παιχνίδι την έκλεινα ξανά μέσα στη βαλιτσούλα της. Ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι!
Η μαμά μου τελικά το είχε κρατήσει και έγινε τώρα ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια της κόρης μου.
Το καθαρίσαμε, φτιάξαμε νέο σεντονάκι και βάλαμε τη δικιά της κούκλα μέσα. Η ιδέα όμως παραμένει η ίδια.
Σκέψου και εσύ μήπως έχεις στο σπίτι κάποιο παλιό βαλιτσάκι ή αν στο σπίτι της γιαγιάς υπάρχει κὰποια βαλίτσα από τις παλιές που δεν χρησιμοποιείται πια και έλα να την μεταμορφώσουμε σε κουκλίστικο παιδικό παιχνίδι!
Άλλαξε την εξωτερική της όψη με σχέδια που θα κολλήσεις επάνω της με την τεχνική του decoupage ή με κομμάτια υφάσματος.......
Μεταμόρφωσε το εξωτερικό μιας παλιάς βαλίτσας

Φτιάξε ένα όμορφο κουκλόσπιτο για την αγαπημένη πάνινη κόυκλα της μικρής σου ........
Δες εδώ τις οδηγίες
δημιουργώντας διαφορετικό φόντο για κάθε "δωμάτιο" του κουκλόσπιτου......
Οδηγίες για το κουκλόσπιτο
Φτιάξε ένα πραγματικό κουκλοθέτρο για να παίζουν και τα αγόρια σου!
Σίγουρα θα διασκεδάσουν πολύ με τις ιστορίες που θα μπορούν να αναπαραστήσουν......
Κουκλοθέτρο σε βαλίτσα
ή δημιουργήστε τον νεραϊδένιο κήπο που σαν και αυτούς που σου έδειξα εδώ τις προηγούμενες μέρες.....................
Νεραϊδένιος κήπος
Αν ζήλεψες λίγο τα παιχνίδια των παιδιών κάνε και άλλες μεταμορφώσεις και μεταμόρφωσέ τις βαλίτσες σε τραπεζάκια ή ρομαντικά κομοδίνα για την κρεβατοκάμαρά σου..........
Κομοδίνο από όμορφες βαλίτσες
Τί λες όμορφα δεν είναι;
Πάρε λοιπόν και εσύ τις βαλίτσες σου και.........
Read More

22 March 2012

Ζωάκια της Άνοιξης και ένα σπιτάκι!

Χάρτινες πεταλούδες σε κλαδί
Αυτές τις μέρες διακοσμούμε το σπίτι μας ανοιξιάτικα. Βρίσκουμε αφορμή να θυμηθούμε τα ζωάκια της άνοιξης και να παίξουμε κάνοντας μαζί με την μικρή μου διάφορες κατασκευές.
Το δωμάτιο της έχει θέμα τις πεταλούδες και επειδή ποτέ οι πεταλούδες δεν είναι αρκετές ψάχνω ιδέες για να βάλω κι άλλες!!!
Δεν είναι πολύ ανοιξιάτικο το κλαδί με τις απλές χάρτινες πεταλούδες απλά τοποθετημένο σε ένα βάζο;
Μπορούμε επίσης, να φτιάξουμε πεταλούδες με φτερά από χάντρες περασμένες σε συρματάκια και κολλημένα σε ένα ξύλινο μανταλάκι βαμμένο στο χρώμα που θέλουμε. Τα γνωστά pipe cleaners είναι οι κεραίες της!

Πεταλούδα με χαντρούλες
Θα έχετε δει φαντάζομαι την τεχνική όπου φουσκώνεις ένα μπαλόνι και το "ντύνεις" με νήμα ή σπάγγο και δημιουργείς έτσι όμορφες μπάλες.
Φτιάξε με μπαλόνι και νήμα.....

Πάρτε τα κατάλληλα χρώματα και κάντε το ίδιο φτιάχνοντας μια γλυκιά πασχαλίτσα. Και γιατί όχι πολλές πασχαλίτσες......
Πασχαλίτσα από νήμα
Το τζάκι μας έσβησε και είναι καιρός να φύγουν τα ξύλα και τα σκούρα κεριά.
Φτιάχνουμε μια γιρλάντα με λαγουδάκια;
Γιρλάντα με κουνελάκια
Γίνεται πολύ εύκολα με κομμάτια από μονόχρωμο χαρτί σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις, χαρτί από περιοδικά και μικρά λουλουδὰκια για ουρά!
Δες εδώ τις οδηγίες
Όπως σας είχα πει όμως η εβδομάδα αυτή είναι για μένα γεμάτη από μια ευχάριστη ενασχόληση. Φτιάχνω καλούδια για το ανοιξιάτικο bazaar του νηπιαγωγείου που είναι δασκάλα μια καλή μου φίλη.
Και αυτά που φτιάχνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα γνωστά λατρεμένα μπισκοτόσπιτα που όμως μεταμορφώθηκαν σε σπιτάκια του λαγού!
Ἠθελαν να είναι μικρές κατασκευές που γίνονται εύκολα και από παιδάκια και έτσι φτιάχνω πολλά μικρά-μικρά λαγουδοσπιτάκια!
Η διαδικασία κατασκευής είναι ίδια.....

Συνδέω τα μπισκότα με καραμὲλα και φτιάχνω πορτούλα, μπαλκόνια και παρτέρια.......

καλύπτω με γλάσο σε όμορφα χρώματα........
και προσθέτω καραμελάκια, σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια, μπισκοτένια λουλουδάκια ή άλλες λεπτομέρειες........
Πώς σας φαίνονται τα ανοιξιάτικα μπισκοτο-σπιτάκια;


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

About Me

My photo
Είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι εδώ! Στο σπιτάκι μου θα βρεις ιδέες που με έχουν ενθουσιάσει και πράγματα που αγαπώ. Κράτα την ιδέα, δοκίμασε την αν θέλεις και δώσ΄της την δική σου πινελιά. Γράψε μου απλά στο theanokap@gmail.com αν κάτι χρειαστείς.

Popular Posts

Theano, a m@mmy on line. Powered by Blogger.

Ενδιαφέρον για εσάς....

Αν έχω χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό δικό σας χωρίς να έχω αποδώσει τα σωστά credits ενημερώστε με και θα το διορθώσω ή θα το αφαιρέσω εάν αυτό επιθυμείτε.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δικές μου φωτογραφίες απλά δηλώστε την πηγή και βάλτε τον κατάλληλο σύνδεσμο.

Για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
theanokap@gmail.com

Follow this blog by Email

Ακολουθήστε το blog μέσω του facebook network!

Το άλλο μου blog!

Το άλλο μου blog!
e-learning : "Μαθαίνω με τη μαμά"

Copyright © Theano, a m@mmy on line | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com