Skip to main content

Τσαντούλα από χαρτόκουτο - DIY make a purse

Πολύχρωμες τσαντούλες
Καλημερούδια!!!
Είπαμε είμαι κοριτσομάνα και δεν μπορεί το μάτι μου παρά να πέφτει σε κατασκευές κοριτσίστικες, χαριτωμένες και με φινέτσα (χι-χι-χι) όπως μόνο μια μικρή κυρία έχει!
Θυμάσαι την κατασκευή από άδεια χαρτόκουτα που σου έδειξα εδώ;
Μια κυρία που προσέχει τον εαυτό της και έχει πάντα άψογη εμφάνιση, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια πολύ μοντέρνα και όμορφη τσάντα φτιαγμένη από άδεια χαρτόκουτα!
Δες τί θα χρειαστείς και πως θα την φτιάξεις:
Πάρε χαρτόνι από παλιό χαρτόκουτο που θα το κόψεις στο σχήμα της τσάντας.
Θα τα κολλήσεις μεταξύ τους με κόλλα και θα καλύψεις τις ενώσεις με χαρτοταινία, για περισσότερη ευκολία και σιγουριά.....
Στο πλάι της τσάντας θα βάλεις διάφανη αυτοκόλλητη ταινία και θα ανοίξεις από μία τρύπα στην κάθε πλευρά για να περάσει το χερούλι της.
Εκεί ακριβώς θα κάνεις έναν αυτοσχέδιο κρίκο με ένα pipe cleaner (συρματάκι)....
Διάλεξε και κόψε στο ίδιο σχήμα με την τσάντα τα χαρτιά ή ακόμα και το ύφασμα που προτιμάς για να "ντύσεις" το εξωτερικό της τσάντας......
Διάλεξε χαντρούλες που να μπορούν να περάσουν μέσα από ένα χοντρό σχοινί ή σύρμα ........
και δημιούργησε το χερούλι της τσάντας.........
Στόλισε την τσαντούλα με πολύχρωμα σχέδια, στρας, κουμπιά ή ό,τι άλλο σκεφτείτε και η μικρή κυρία είναι έτοιμη για την βόλτα της.
Θα μπορεί να τακτοποιήσει εκεί όλα τα πράγματα που χρειάζεται μαζί της.......
Μπορείς να φτιάξεις πολλές τέτοιες τσαντούλες ως δώρο σε ένα παιδικό πάρτυ βάζοντας μέσα καραμελίτσες.
Αν την στολίσεις κατάλληλα βάζοντας αυτοκόλλητα με αυγά ή κουνελάκια μπορεί να γίνει όμορφη συσκευασία δώρου για το Πάσχα.
Γέμισέ την με σοκολατένια αυγά, κουλουράκια ή σοκολατένια κουνελάκια και όποια είναι η τυχερή που θα πάρει αυτό το δωράκι να είσαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστεί και με τη συσκευασία.
Στο blog που την εντόπισα εκτός από τις οδηγίες υπάρχει και το πατρόν που μπορείς να εκτυπώσεις και να κόψεις για καλύτερο αποτέλεσμα στο σχήμα.

Καλό παιχνίδι κορίτσια!!!!

 

Comments

  1. πω πω μπραβο θεανώ μου καταπληκτική ιδέα!! Εγω πάντως ξετρελάθηκα..............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά Τζενάκι!Μα για αυτό είναι οι ιδέες...να τις μοιραζόμαστε, να μας ξετρελαίνουν και να μας στρώνουν στη δουλειά :D :D :D

      Delete
  2. A, μα εσύ δίνεις καταπληκτικές ιδέες! Κι άλλα κι άλλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Παναγιώτα μου και από εδώ! Ψάχνω ψάχνω κι όλο κάτι τέτοια βρίσκω! .....Τρέχω μετά για υλικά και μαζεύω συνεχώς άδειες συσκευασίες!

      Delete
  3. Φοβερή ιδέα και πολύ εύκολη... Μπράβο Θεανώ μου με τις πρωτότυπες ιδέες σου! Θα φτιάξω και γω τσαντούλες, θα τις γεμίσω με λιχουδιές και θα τις δώσω στα αγαπημένα μου πρόσωπα!! Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εγώ το σκέφτηκα αυτό Έλενα. Με τα κατάλληλα χαρτιά είναι ωραία ιδέα για πολλές περιπτώσεις!

      Delete
  4. Καλώς σε βρήκα!!!Πολύ ωραία η ιδέα με την τσάντα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες Σπυριδούλα μου!Μου αρέσει πολύ που έρχονται στην παρεούλα δημιουργικά άτομα όπως είσαι εσύ. Ελπίζω να τα λέμε συχνά.Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ!

      Delete
  5. Μα είναι καταπληκτικές και τόσο εύκολο να τις φτιάξει κανείς! Αλλά δεν έχουμε κανένα κοριτσάκι... το πιστεύεις;

    ReplyDelete
    Replies
    1. L. Μπορείς να τις φτιάξεις για να βάλεις πασχαλιάτικα καλούδια για ανηψάκια για τη νονά σας για κάποια φίλη.....όλο και κάτι θα σκεφτείς.

      Delete
  6. Replies
    1. Μου αρέσει που σας αρέσουν ;)

      Delete
  7. Anonymous29 November

    wraia ola afta alla den dokimasate kt...kithara..pws mporw na ftia3w mia kithara...emeis oi efivoi sta gymnasia den kanoume tsantoules kai skatoules....ftia3te kt na mas ekpli3ete kai meta tha parete sinxaritiria
    me ektimisi...to kalitexniko tmima tou dimou agrinio
    dieftintis omospondias...panos kammenos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous29 November

      πλακα κανω δεν υπαρχει κατι τετοιο...οι κατασκευεσ σας ειναι υπεροχες...συνεχιστε την καλη δουλεια

      Delete
  8. Anonymous29 November

    plaka kanw nomizw na min pistepsate oti iparxei kt tetoio mia xara einai...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα